vestnik

V Pomurju tri prostovoljstvu prijazne občine

Vestnik.si, 6. 12. 2023
Arhiv
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Slovenska filantropija je razkrila seznam občin, ki so v letošnjem letu pridobile ali obnovile naziv prostovoljstvu prijazne občine. Na seznamu so tudi tri iz pomurske regije.

Slovenska filantropija ta naziv podeljuje od leta 2014, namenjen pa je občinam, ki prepoznavajo vrednost prostovoljstva v skupnosti in imajo že vzpostavljene osnovne mehanizme, s katerimi sistematično spodbujajo razvoj in širjenje prostovoljstva ter zagotavljajo podporo delovanju prostovoljskih organizacij. 

V tem letu je naziv za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promociji prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin potrdilo 42 slovenskih občin, med njimi so tudi občine Velika Polana, Gornja Radgona in Murska Sobota. Na novo so naziv prejele štiri občine. 

Občina Gornja Radgona se lahko pohvali z nazivom, ker omogoča prevoze starejših ter skrbi zanje, ker izvaja javni natečaj ter podeljuje priznanja prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam ter za zagotavljanje brezplačne infrastrukture prostovoljskim organizacijam. Mestna občina Murska Sobota je naziv potrdila za stalno podporo razvoju prostovoljstva in prostovoljskih organizacij na vseh nivojih delovanj, aktivno kontinuirano sodelovanje pri nacionalnih prostovoljskih akcijah in izvedbo tradicionalne prireditve Naj prostovoljec. Občina Velika Polana pa si ga je zagotovila, ker podpira delovanje prostovoljskih organizacij in aktivno promocijo njihovega dela med občani, za zahvalo prostovoljcem, prepoznavanje vrednosti prostovoljstva za razvoj občine, sodelovanje v nacionalnih akcijah ter za zgled in sodelovanje zaposlenih v prostovoljstvu. 

pomurje prostovoljstvu-prijazne-občine murska-sobota gornja-radgona velika-polana