vestnik

V Pomurskih mlekarnah kljub krizi povečali prihodke

Vestnik, 14. 10. 2020
Nataša Juhnov
Pomurske mlekarne
Aktualno

V tem tednu se je zaključila izvedba refinanciranja dolgov iz prisilne poravnave, v okviru katerega so bili v celoti poplačani vsi upniki, so zapisali v izjavi za javnost, ki so jo poslali iz Pomurskih mlekarn, ki letos obeležujejo 75 let delovanja.

Pri tem dodajajo, da je stabilno delovanje družbe izrednega pomena tudi za slovenske dobavitelje mleka, ki imajo tako pomembnega partnerja za dolgoročen odkup, kar je tudi, kot so zapisali, eden od pogojev za razvoj podeželja v severovzhodni Sloveniji. Kot še izpostavljajo, je družba v zadnjih dveh letih, odkar jo je kupil Anthony Tomažin, ki je tudi direktor, finančno stabilizirala poslovanje, povečala obseg poslovanja in dodatno zaposlila nove kadre. Tomažin je poleg Pomurskih mlekarn še lastnik IT podjetij Perftech in RRC ter turistično-gostinskih družb Terra Australis in Žičnice Vogel Bohinj.

Junija letos je podjetje dobilo IFS standard za živilsko industrijo, ki jim odpira vrata za nove posle v mednarodnih trgovskih verigah in dokazuje visoko stopnjo varnosti, kakovosti in sledljivosti izdelkov. Kljub zaostrenim razmeram zaradi epidemiološke situacije je podjetje v prvih devetih mesecih letošnjega leta povečalo prihodke od prodaje za devet odstotkov in vstopilo na nekatere nove trge. V izvedbeni fazi je tudi prenova izgleda embalaže izdelkov. V podjetju so pričeli še z investicijskim ciklusom prenove tehnoloških linij za proizvodnjo svežih mlečnih izdelkov ter sirov v obratih v Ljutomeru in Murski Soboti, v katerih na letni ravni prevzamejo in predelajo več kot 50 milijonov litrov mleka, ki ga odkupijo izključno od slovenskih kmetov.

pomurske-mlekarne gospodarstvo