vestnik

(V PREMISLEK) Golob že 408. dan na oblasti išče odgovor na vprašanje, kdo bo rešil situacijo

Andrej Bedek, 13. 7. 2023
Instagram
Premier Golob upa, da bodo pristojna ministrstva ustrezno ukrepala.
Aktualno

Zdravstvo bo očitno na vrsti šele jeseni.

Pok, ki se ga je pričakovalo na za petek napovedanem parlamentarnem zaslišanju nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar in nekdanjega vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, potem ko sta premierju Robertu Golobu in nekaterim njegovim najožjim sodelavcem očitala, da so izvajali politični pritisk na kadrovanje v policiji, se ni zgodil. Seja je odpadla zaradi zadržanosti prič, pred tem se je šušljalo, da bi oba lahko prst usmerila v eno od Golobovih najožjih sodelavk, Vesno Vuković. Zdaj bo o tem govor šele jeseni.

Nato se je v petek zgodilo prav to, kar se pogosto dogaja pod Golobovo vladavino. Vladni urad za komuniciranje je že večkrat ta dan pozno popoldne sporočil kakšno pomembno vest, sploh glede kadrovskih sprememb. Zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan je tako ob 15. uri podpisal v premierjevem kabinetu sestavljeno odstopno izjavo, uro kasneje je Golob na izredni tiskovni konferenci hitel pojasnjevati razloge za to potezo. Čeprav je predsednica parlamenta še v sredo v Odmevih razlagala, da bodo skupaj zmogli zdravstveno reformo.

murska-sobota, obisk-goloba
Jure Zauneker
Ko je podporo njegovi vladi v anketi prvič izrazila manj kot polovica volilnega telesa, je pohitel z napovedjo, da bo ukinil dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Predsednik vlade je po svoje spreten. Ko je podporo njegovi vladi v anketi prvič izrazila manj kot polovica volilnega telesa, je pohitel z napovedjo, da bo ukinil dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Zdi se tudi, da ugodi vsem, ki z različnimi interesi potrkajo na vladna vrata. Tako si kupuje mir na frontah, ki jih je tudi sam odprl, medtem pa bolniki čakajo v vrstah, kakršnih v Sloveniji ne pomnimo.

V Evropi je v četrtek že 505. dan divja vojna. Mir v Ukrajini se še vedno išče z vojno, ne pa z dialogom. Vojna je močen termin, mir šibek. Ampak v tej vojni nihče ne govori o miru. Če nihče noče govoriti o miru in tega nista zmožni strani v konfliktu, na vprašanje, kdo bo rešil situacijo, še dolgo ne bomo našli odgovora.

Tudi reforma v slovenskem zdravstvu je za zdaj le mrtva črka na papirju, Golob pa že 408. dan na oblasti išče odgovor na vprašanje, kdo bo rešil situacijo. Medtem je, kot to sam ve dobro, s svojo videoizjavo o zaščiti živali zaradi dogodka v Kopru preusmeril nekaj pozornosti s srži problema koalicije. Včeraj so, zanimivo, v parlamentu opravili javno predstavitev mnenj o razvpitem predlogu novele zakona o zaščiti živali. Zdravstvo bo očitno na vrsti šele jeseni.

premislek robert-golob zdravstvo vlada