vestnik

(V PREMISLEK) Karies

Andrej Bedek, 25. 2. 2022
Vanesa Jaušovec
Srečanje predsednika vlade Janeza Janše in madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbana
Aktualno

V naslednjih 60 dneh bo na predvolilnih pladnjih veliko bonbonov.

Kakšen fantastičen ponedeljek za tesna zaveznika, Janeza Janšo in Viktorja Orbana. Redko kdo je boljši politik od njiju, sta prepričana, in v Lendavi še bolj poglobila že tako pristen partnerski odnos. Po izjavah, da sta njuni državi zmagovalki v boju z zoprno epidemijo, sta obenem odločno v en glas napovedala zmagi na aprilskih volitvah vsak v svoji državi.

Med kosilom s terase butične restavracije sta za konec druženja s pogledom ošvrknila Mursko Soboto, v slovo so ob sladici manjkale le topovske salve z lendavskega gradu in prelet madžarskih vojaških letal.

vlada, vlada-rs, janez-janša, viktor-orban, lendava
Vanesa Jaušovec
Viktor je na obisk prišel po tem, ko je obdaril svoje državljane, saj je dal zamrzniti cene šestih osnovnih prehrambenih izdelkov.

Viktor je na obisk prišel po tem, ko je obdaril svoje državljane, saj je dal zamrzniti cene šestih osnovnih prehrambenih izdelkov. Čeprav sladkor ni najbolj zdravo živilo, je tudi na njegovo ceno dal embargo. Janez je sledil mentorju in med druženjem z njim s pretkano potezo Slovencem vrnil Savine hotele, z darili pa nadaljeval v torek, ko so skozi parlamentarno sito šli energetski vavčerji. Pardon, bonboniere, so za volivce podčrtali v koaliciji. Daril v zadnjem času v obeh državah torej ne manjka. So bonboni in bonboniere res najboljša rešitev?

Ob preveč sladkorja se namreč pojavi karies, ki ga lahko odpravi le zobozdravnik. K njemu pa običajno gremo prepozno. Vztrajamo doma, tudi če zobje skelijo, saj sladko vseeno paše. A najti zobozdravnika je lahko težava. Vsaj v Pomurju, vprašajte župane. Pisali so Janezu, da bi ga imeli ponoči in med vikendom. Zdaj je namreč treba z bolečino v ustih čakati, da vam odprejo vrata ambulante zjutraj ali šele v ponedeljek. Je rešitev več zobozdravnikov? Ali pa lahko za svoje zdrave zobe poskrbimo predvsem z manj sladkorja?

95c8fe7bbff380b11c4790e4023661ef
Jure Zauneker
V naslednjih 60 dneh bo na predvolilnih pladnjih veliko bonbonov.

V naslednjih 60 dneh bo na predvolilnih pladnjih veliko bonbonov. Ne bo nam jih ponujal le Janez. Vsak od predlaganih si bo želel pridobiti naš glas. Z obljubami o boljšem, sladkem življenju po epidemiji. Kandidatov ne bo brigalo, koliko bo kariesa zaradi bonbonov in kdo bo karies sploh zdravil. Naredili bodo vse, da dosežejo svoj cilj. Tako kot Janez in Viktor. Zato je treba pametno izbrati, komu dati glas. Kandidatu, ki mu je malo mar, kakšen povolilni karies bomo imeli, ali kandidatu, ki že danes opozarja, da je kariesa preveč?

premislek sproščanje-ukrepov vlada