vestnik

(V PREMISLEK) Rdeči alarm

Andrej Bedek, 9. 11. 2023
Profimedia
V torek je minilo mesec dni od napada skrajnega palestinskega gibanja Hamas na Izrael.
Aktualno

Pripravljaj se na vojno, če želiš mir, je pač gonilo izraelske države.

Pretekle dni smo spet gledali v nebo, saj so vremenoslovci ponovno razglasili rdeči alarm. Narava svojega divjega plesa tokrat ni odplesala na pomurskem parketu, se je pa v vsej svoji vnemi spet spravila na tiste, ki jim je avgusta zalivala kleti, odnašala hiše, jemala življenja. Točka Obnova po poplavah se je medtem v vladnih sobanah izgubila v labirintu rekonstrukcije vlade in političnih spletk. Mojca Šetinc Pašek, odrezana poslanka Svobode, je zdaj brez dlake na jeziku. »Takih sprevrženih igric se ne bi sramoval niti Stalin,« je rekla za Dnevnik.


Sprevrženo je bilo tudi ravnanje štirih podjetij, med njimi je eno iz Pomurja, ki so v času vlade Janeza Janše dobila koncesijo za urejanje vodotokov, v zameno za pridobitev koncesije pa prek lastniško povezanih družb financirala medije, povezane s člani ali simpatizerji stranke SDS. Pomursko podjetje je posredno prek svojega sestrskega podjetja avgusta 2021 Klavdiji Snežič, s. p., nakazalo skoraj 22.000 evrov. Kdo je že Klavdija Snežič? Soproga tistega podjetnika iz Bosne brez premoženja, ki se že dolgo odkrito posmehuje slovenski državi in davkariji. Zaradi njegovih dejanj gori rdeči alarm.

poplave, poplave-2023, mura, razkrižje
Damjana Nemeš
Pretekle dni smo spet gledali v nebo, saj so vremenoslovci ponovno razglasili rdeči alarm.

V torek je minilo mesec dni od napada skrajnega palestinskega gibanja Hamas na Izrael, zaradi katastrofalnih posledic izraelskih povračilnih napadov je območje Gaze pekel na zemlji, pravo pokopališče otrok in starejših. Izrael očitno nadaljuje le to, kar je začel z rojstvom države 14. maja 1948. Če želimo posaditi drevo, potrebujemo puško. Če želimo zgraditi hišo, potrebujemo tank. Benjamin Netanjahu se je vedno pripravljal na vojno, še posebej ker je zmagal v zadnji. Pripravljaj se na vojno, če želiš mir, je pač gonilo izraelske države. ZN so prižgali rdeči alarm.  


Medtem ko so oči mednarodne skupnosti od 7. oktobra uperjene v Palestino in Izrael, vojna v Ukrajini ni niti korak bližje epilogu. Kateri dan vojne je sploh? 624. Vrhovni poveljnik ukrajinske vojske Valerij Zalužni pa je ocenil, da vojna med Ukrajino in Rusijo vstopa v novo fazo – statičnega bojevanja in izčrpavanja. Vladimir Putin medtem po tihem grozi z jedrskim mečem. Konflikta sta še v Gorskem Karabahu in na Kosovu. Tudi BiH je sod smodnika. V Sloveniji in na zemeljski obli preprosto gori preveč rdečih alarmov.

vreme vojna združeni-narodi vlada