vestnik

(V PREMISLEK) Trud, ki ga vlagamo v delo, se ne vidi vsak dan

Adriana Gašpar, 25. 4. 2024
Andraž Purg
Mlada, pravijo mnogi, kar je gotovo res, a v teh dvajsetih letih je morala kot profesionalna športnica hitro dozoreti in se odreči rečem, ki se jim mnogi v svojem veliko daljšem obdobju življenja ne.
Aktualno

Mine dan, ko se ti zdi, da nisi ničesar naredil, če ni za tabo ostalo nekaj oprijemljivega, nekaj, kar lahko vidiš, da je bilo narejeno.

Dvajset let je lahko zelo dolga, a tudi zelo kratka doba. Toliko jih šteje zmagovalka izbora Vestnikove osebnosti Pomurja leta 2023 Blaža Čeh. Mlada, pravijo mnogi, kar je gotovo res, a v teh dvajsetih letih je morala kot profesionalna športnica hitro dozoreti in se odreči rečem, ki se jim mnogi v svojem veliko daljšem obdobju življenja ne. Še vedno velja, da niso važna leta življenja, ampak, koliko je življenja v teh letih.



Nabor kandidatov je bil pester, kar me izredno veseli, saj kaže tudi na to, kako raznolike poglede imamo v uredništvu, kjer smo opravili izbor, pa potem tudi v občinstvu, ki je glasovalo. Vestnikovo osebnost smo izbirali petič in drugič je naslov pripadel ženski, tudi prvič je slavila športnica, nogometašinja Špela Kolbl. Blaža Čeh se je tako pridružila še Zvonku Žekšu, Žigi Kousu in Dušanu Utroši. Izjemni pa so tudi vsi preostali kandidati, ki smo jih v izboru predstavili. Čestitke vsem, Blaži Čeh za zmago, vsem drugim pa za pogum in uspešno delo, ki jim ga želimo tudi v prihodnje.



vop-2023, vsi
vestnik.si
Nabor kandidatov je bil pester, kar me izredno veseli, saj kaže tudi na to, kako raznolike poglede imamo v uredništvu, kjer smo opravili izbor, pa potem tudi v občinstvu, ki je glasovalo.

Trud, ki ga vlagamo v delo, se ne vidi vsak dan. Mine dan, ko se ti zdi, da nisi ničesar naredil, če ni za tabo ostalo nekaj oprijemljivega, nekaj, kar lahko vidiš, da je bilo narejeno. Zato velikokrat delo, ki ga drugi ne opazijo, ostane necenjeno, celo pospremljeno z opazkami, kaj pa ti takšnega delaš, kaj pa je to takšnega, da treniraš, ipd. Pride dan, ko tudi sam sebe sprašuješ enako, ne glede na to, kaj počneš. Ko pa temu trudu sledi uspeh, se te opazke hitro spremenijo v to, da je nekdo pač imel srečo, in so pospremljene z nevoščljivostjo. Povsem po nepotrebnem. Vsak se trudi zase in verjamem, da po svojih najboljših močeh. Uspeh enega nikakor ni primerljiv z uspehom drugega. Primerljiv je lahko zgolj s tem, kako uspešen si danes v primerjavi z dnevom prej.

Koliko lepše je, ko namesto nevoščljivosti občutimo radost. Kot jo čutimo zdaj, ko organiziramo Vestnikov vlak in gremo na Bled. Neizmerno me veseli, ko se ljudje z velikim navdušenjem prijavljajo na izlet in komaj čakajo, da odrinemo. To je dogodek, ki nas poveže, ko ni pomembno, kdo si in kaj delaš, ampak zgolj to, da si vzameš soboto za oddih in se prepustiš dogajanju. To je tudi dan, ko se stkejo nove vezi in ustvarijo lepi spomini. Te pa vsi radi ustvarjamo, mar ne?

v-premislek vestnikova-osebnost-pomurja radost vestnikov-vlak trud