vestnik

(V PREMISLEK) Žalost

Timotej Milanov, 18. 12. 2020
Timotej Milanov
Fotografija je simbolična
Aktualno

Tri leta po poskusu občinskega nakupa Murskega vala je tudi zdajšnje vodstvo te zasebne radijske postaje skovalo načrt, kako iz pomurskih občin kanalizirati čim več denarja v svojo malho. Direktorica med drugim županom piše, da je studijska oprema v tako slabem stanju, da ne vedo, do kdaj bo delovala. Kako lahko javno zapiše kaj takšnega o podjetju, ki ga vodi? Kakšna pa sta to lastnik in direktorica, da ne moreta zagotoviti niti osnovnih delovnih sredstev svojim zaposlenim? Večinska lastnica Murskega vala je družba Mikrobit senzorika, ki posluje odlično. V preteklih letih je ustvarila skupno več kot milijon evrov dobička. Cvenka je torej pri hiši več kot dovolj, ampak seveda lastniku na kraj pameti ne pride, da bi svojo zavoženo investicijo reševal z lastnim denarjem. Zakaj le, če lahko to namesto njega naredijo občine z javnim denarjem. V regiji je še vedno nekaj županov, ki bodo nasedli tej zgodbi. Peščica jih tako že spet govori o posebni vlogi Murskega vala pri obveščanju javnosti, kar bi bilo morda res pred 30 leti, danes pa ima vsak med nami v žepu pametni telefon, s katerim lahko v vsakem trenutku dostopa do vsebine večine medijev, v regiji imamo še časopis, še eno radijsko postajo, več lokalnih televizij in spletnih portalov, poleg tega pa še večina občin izdaja svoje glasilo. 

Lastnik županom samozavestno zatrjuje, da bodo v prihodnje še bolj prisotni v regiji. Pri tem hkrati priznava, da nimajo ustreznega kadra, zato bo seveda ta večja prisotnost videti tako, da si bodo župani zakupili še več oddaj, kar jih je nekaj že napovedalo. Posledice epidemije so neusmiljeno udarile po vseh medijih, na kar so župane spomnili tudi na dveh lokalnih televizijah, a o njihovi pobudi niso razpravljali, zanima jih samo en, izbrani medij, ki mu bodo zdaj samovoljno prek naročilnic nakazovali še več občinskega denarja.

Zapis direktorice, da bi lahko v primeru pridobitve občinskih sredstev delovanju in dosežkom občin namenili še posebno pozornost, pa je žaljiv do vseh novinarjev in urednikov, ki so kadar koli ustvarjali program te nekoč ugledne regijske medijske institucije, in žalostno je gledati, kaj z njo počne aktualni lastnik. 

Preberite še: Lastnik Murskega vala želi več občinskega denarja



kolumne Vestnik