vestnik

V prihodnjih dneh nas čakajo obilnejše padavine

Vestnik/ARSO, 2. 11. 2019
Pixabay
V prihodnjih dneh nas čakajo izrazitejše padavine.
Aktualno

Kot poroča Agencija Republike Slovenije za okolje, nas bodo v prihodnjih dneh zajele prve močnejše padavine, že danes proti večeru bo na zahodu začelo deževati.

Po napovedih bo danes oblačno, nekaj več jasnine bo le na severovzhodu države, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije pa bo občasno rahlo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 15 stopinj Celzija. 

Že jutri bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami, ki bodo po napovedih ARSA močnejše predvsem v zahodni Sloveniji. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 15, najvišje dnevne temperature pa od 15 do 20 stopinj Celzija. 

4ee93fab19f359b6865b7ba3cbf625eb
Profimedia
V prihodnjih dneh nas čakajo izrazitejše padavine.

Hladna fronta nas bo zajela v torek 

Padavine nas bodo po napovedih vremenoslovcev ponovno zajele v noči na torek, ko se bodo širile tudi proti vzhodu, okrepil pa se bo tudi jugozahodni veter. 

Razmeroma toplo obdobje bo v torek prekinila izrazita hladna fronta, ki je že dosegla vzhodno Evropo in Alpe. V torek bo tako v večjem delu Slovenije padlo od 5 do 20 litrov dežja na kvadratni meter, meja sneženja pa se bo do večera spustila do nadmorske višine 1400 metrov, so še sporočili z agencije za okolje. Poleg tega se bo ob prehodu fronte okrepil severovzhodni veter, na Primorskem bo zapihala zmerna do močna burja, ki bo lahko v noči na sredo na izpostavljenih legah v sunkih dosegla hitrost okrog 100km/h. 

vreme dež napoved