vestnik

Tako bo potekal pouk ob poslabšanju epidemioloških razmer

Vestnik, 24. 3. 2021
Nataša Juhnov
Od trenutnega B-OŠ modela se prilagojeni model C1-OŠ razlikuje v tem, da predvideva zmanjšano število učenk oziroma učencev, ki se hkrati izobražujejo v šolskih prostorih in okolici šol ter na šolskih avtobusih.
Aktualno

Ravnatelji osnovnih šol so od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli obvestilo, v katerem so jih seznanili, kako bo potekalo šolanje v primeru poslabšanja epidemiološke slike.

Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport je skupaj z ravnatelji nekaterih osnovnih šol in Zavoda za šolstvo pripravilo C1-OŠ model, ki ga bodo uporabili v primeru poslabšanja splošne epidemiološke slike v Republiki Sloveniji. Od trenutnega B-OŠ modela se prilagojeni model  razlikuje v tem, da predvideva zmanjšano število učenk oziroma učencev, ki se hkrati izobražujejo v šolskih prostorih, v okolici šol ter na šolskih avtobusih.

šolanje
Jure Zauneker
Za učence od 6. do 9. razreda osnovne šole bi v primeru poslabšanja epidemioloških razmer pouk potekal izmenično v šoli in na daljavo.

V prostorih šole se bo pouk ves čas izvajal za učence od 1. do vključno 5. razreda. Za učence od 6. do 9. razreda osnovne šole bi v primeru poslabšanja epidemioloških razmer pouk potekal izmenično v šoli in na daljavo. Predvidena je tedenska izmenjava. Prvi teden se v šoli izobražujejo učenci 8. in 9. razreda, naslednji teden pa učenci 6. in 7. razreda. Pouk se organizira v skupinah, ki so določene s standardi in normativi, torej v običajnih oddelkih v t. i. mehurčkih.

šola epidemija koronavirus model-c1