vestnik

V Prlekiji o vsem, kar prinaša menopavza

Vestnik.si, 7. 10. 2023
Vanesa Jaušovec
Ženski večer v Biotermah Mala Nedelja.
Aktualno

Akademija za ženske Lakšmi je v Biotermah v Mali Nedelji pripravila ženski večer z naslovom Mena me za(je)bava. Na njem so strokovnjakinje z različnih področij z obiskovalkami delile znanje in izkušnje.

Kot so poudarili v organizacijskih vrstah, je ginekologinja Damijana Bosilj razložila, kateri so običajni simptomi menopavze, kako si ob tem pomagati sami in kdaj je treba poiskati zdravniško pomoč. Klinična farmacevtka Alenka Kovačič je opisala izdelke, ki dokazano delujejo proti simptomom menopavze in pojasnila, katere dodatke je v tem obdobju priporočljivo uživati. Med govornicami je bila tudi coachinja Karmen Pangos, ki je poudarila pomen sprejemanja in pozitivne naravnanosti, ker oboje vpliva na naše psihofizično zdravje. Osebna trenerka Urška Sapač se je dotaknila pomembnosti gibanja in ohranjanja mišične mase daleč v starost, Amanda Gril pa je odstrla pogled na skrivnostno 'boudoir' fotografijo, s katero lahko poudarimo najlepše na sebi. Gostiteljica večera Mihaela Gržin je obiskovalkam razložila še o prilagojeni negi kože v času menopavze. 

ženski-večer, lakšmi
Vanesa Jaušovec
Ženski večer v Biotermah Mala Nedelja.

Igralka Zvezdana Mlakar je na humoren način zaključila uradni del programa, z motivacijskim nastopom pa je dejala, da menopavza ne pomeni konec vsega lepega, ampak se z njenim prihodom začne novo, čudovito obdobje življenje, a le, če se ne zapustimo in znamo poskrbeti zase. 

ženski-večer, lakšmi
Vanesa Jaušovec
Ženski večer v Biotermah Mala Nedelja.

Za glasbeno popestritev je poskrbela Aleksandra Matan. 

akademija-za-ženske-lakšmi bioterme-mala-nedelja dogodek menopavza