Na svetovni dan turizma so se začela regijska tekmovanja za 14. Zlato kuhalnico, ki so namenjena učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Eno od regijskih tekmovanj, ki tako kot državno tekmovanje poteka pod okriljem Turistične zveze Slovenije ob strokovni podpori Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije ter partnerjem Turistično-gostinske zbornice Slovenije, je potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuDobro vino je še vedno cenjeno, ocenjujejo v Vinogradništvu Kolarič
Družina Kolarič je prve trte zasadila daljnega leta 1946. Na sedmih hektarjih vinogradov pridelujejo dvanajst sort, posebej ponosni so na svojo penino.
Na regijskem tekmovanju v pomurski regiji je sodelovalo devet osnovnih šol, sodelujoči učenci pa so pri delu pod vodstvom svojih mentorjev pokazali veliko mero zbranosti, ustvarjalnost, spretnosti in kulinaričnih idej.
Osnovnošolci morajo letos na regijskih tekmovanjih pripraviti mineštro in pirine palačinke s skutno-sadnim nadevom, zraven morajo postreči brezalkoholni hladni napitek z okusom vrtnic. Ob zaključku tekmovanja morajo jedi servirati, pripraviti razstavno mizo ter jedi ob pogrinjku predstaviti ocenjevalni komisiji.
Na tokratnem regijskem tekmovanju v Radencih so zlato priznanje prejele štiri osnovne šole, in sicer Križevci pri Ljutomeru, Martina Konšaka Maribor, Sveti Jurij ob Ščavnici in Tišina, prvi dve šoli sta se uvrstili na državno tekmovanje. Ostalih pet sodelujočih šol je prejelo srebrno priznanje.