vestnik

V Radencih pripravili francoski večer poezije in glasbe

Dani Mauko, 26. 3. 2024
Dani Mauko
Francoski večer z Lidijo Kos.
Aktualno

Gostja je bila Lidija Kos

Društvo za svetovanje, terapijo in glasbeno relaksacijo – Zdravje in glasba Radenci je v kongresni dvorani hotela Radin na predvečer svetovnega dneva poezije pripravilo prireditev francoski večer poezije in glasbe z gostjo Lidijo Kos, profesorico francoščine in umetnostne zgodovine.

francoski-večer, lidija-kos
Dani Mauko
Francoski večer z Lidijo Kos.

V uvodu je predsednik društva, profesor glasbe Berislav Budak, na klavirju zaigral skladbo L amur est bleu (Piere Cour), njegova soproga, strokovna članica društva Irena Trojnar Budak, je predstavila društvo in gostjo Lidijo: »Svojo pot učenja francoščine je začela na gimnaziji v Bad Radkersburgu kot prva Radenčanka. Po maturi je nadaljevala z učenjem francoščine na Univerzi v Gradcu ter Univerzi v Rennesu v Franciji. Leta 2021 je izdala svojo zbirko pesmi in razmišljanj Izzivi sodobnega človeka. Ob sinu Jordanu in hčerki Aurelii so ji v velik ponos tudi njeni dijaki (o. p. veliko jih je prisostvovalo dogodku), ki jih že vrsto let poučuje na ljutomerski gimnaziji  …«

francoski-večer, lidija-kos
Dani Mauko
Francoski večer z Lidijo Kos.

Kosova je nato predstavila del francoskih avtorjev (Victor Hugo, Charles Baudelaire …) v francoskem in slovenskem jeziku, zapela pesem avtorice Edith Piaf, recitirala pa je tudi nekaj svojih pesmi. V nadaljevanju je pianist zaigral še nekaj skladb.
radenci francoski-večer lidija-kos