vestnik

V Razkrižju Ivanušiču sedmi mandat, v Križevcih Slavincu prvi. Kakšni so njuni načrti?

Maja Hajdinjak, 21. 11. 2022
Ines Baler
Branko Slavinec je novi župan Občine Križevci.
Aktualno

To sta povedala župana ob izvolitvi

Novinec na županskem stolčku je postal Branko Slavinec, ki je bil edini kandidat v Občini Križevci. Tam se je volitev udeležilo 43,92 % volilnih upravičencev. »Predvsem si želim da bi nadaljevali delo tako, kot smo ga do sedaj v občinskem svetu – da ni pomembna stranka, iz katere nekdo prihaja, ampak smo pomembni ljudje, pomembni so občani,« je povedal in poudaril, da ima občina zaradi dosedanjega dobrega dela zdaj že nekdanjega župana Branka Belca in občinskega sveta ter občinske uprave dobre temelje za nadaljnji razvoj projektov, ki so si jih zastavili. »Najprej bo treba dokončati to, kar smo začeli, tega ni malo. Ena od prioritet bo gradnja dodatne infrastrukture ob državni cesti, ki se gradi, tj. gradnja pločnikov, kolesarske steze, razsvetljave … Pomembno pa je tudi, da vzdržujemo to, kar smo naredili do sedaj. V zadnjih letih je bilo kar nekaj investicij na področju turizma in infrastrukture. Treba je dokončati npr. pot okoli Gajševskega jezera, ki ima turistični potencial.«

Povedal je še, da se bodo trudili, da se kolesarske steze na relacijah Križevci–Veržej in Križevci–Ljutomer s pomočjo države dokončajo. V naslednjih dveh letih načrtujejo še dograditev vrtca v Križevcih, ena večjih investicij, ki pa se po besedah Slavinca najbrž ne bo zgodila v tem mandatu, pa je projekt gradnje telovadnice pri OŠ Križevci. Kljub temu morajo, pravi, že v tem mandatu začeti s pripravo dokumentacije. S tem je tudi napovedal, da se v vlogi župana vidi dolgoročno in jo bo opravljal profesionalno. 

1e80afb189826074ac3c9ebe0e4931d1
Nataša Juhnov
Stanko Ivanušič bo na županskem stolčku še vsaj štiri leta.

Že sedmi mandat v Občini Razkrižje pa je dobil Stanko Ivanušič, ki tokrat ni imel protikandidata. Svoj glas je v tej občini oddalo 33,30% volilnih upravičencev. »Udeležba je nekoliko manjša verjetno prav zaradi tega, ker sem bil edini kandidat, sem pa zelo zadovoljen, da so ljudje prepoznali odlično ekipo, ki bo naslednja štiri leta v občinskem svetu. Ta je najvišji organ v občini in zato ni pomemben samo župan. Poleg občinskega sveta je pomembno še, kakšna je občinska uprava, v manjših občinah je to ravno tako pomembno kot v velikih, ker imamo ravno toliko dela,« je komentiral. V naslednjih štirih letih želi v pri vrsti realizirati dva večja projekta, za katera so podpisani sporazumi z državo, eden je visokovodni nasip ob Muri in deloma ob Ščavnici, ki je zgolj v Občini Razkrižje vreden 3 milijone evrov, je pa pomembno, tako Ivanušič, da nekatere aktivnosti v zvezi s projektom izpeljejo do 30. junija prihodnje leto, sicer sredstva propadejo.

Drugi večji projekt so t. i. arbitražne ceste, za katere se je zadnji dve leti pripravljala in usklajevala projektna dokumentacija z DRSI. V občini želi dokončati še nekaj nalog, ki so že v izvajanju, med njimi npr. eko tržnico, ki bi morala biti dokončana do konca leta, in uresničiti še druge stvari, ki so za te kraje in ljudi potrebne. 
občina-razkrižje občina-križevci stanko-ivanušič branko-slavinec