vestnik

V Razkrižju so predstavili nova igrala in igrišče ter kolesarili

Jože Gabor, 3. 10. 2022
Jože Gabor
Razkrižje, igrala, kolesarjenje
Aktualno

V Razkrižju so organizirali kolesarjenje po Pomurju in Medžimurju. Ob tem pa so predstavili novo igrišče za odbojko na mivki in igrala za otroke v Centru Zavirje ter nove cestne prevleke na javni poti do Centra Zavirje.

Dogodek je organizirala Občina Razkrižje v sodelovanju s Športnim društvom Razkrižje v sklopu aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti in Evropskem tednu športa. Kolesarji so se iz Centra Zavirje podali na okrog 25 kilometrov dolgo pot. Najprej do Gibine in čez mejo na Hrvaško, kjer je bil prvi postanek v Svetem Martinu na Muri. Od tam jih je pot vodila čez most na Muri na Hotizo in Kapco, kjer je bil drugi postanek v gostišču. Sledila je vožnja do Srednje Bistrice in nazaj v Razkrižje. Otroci so se v Centru Zavirje igrali na novih igralih. Novo igrišče za odbojko na mivki pa so najprej preizkusile deklice in kadetinje iz Ženskega odbojkarskega kluba Ljutomer, potem pa še člani Športnega društva Razkrižje. Ob tem dogodku se je v okviru Evropskega tedna mobilnosti v občini Razkrižje prejšnja dva tedna zvrstilo še vrsta drugih dogodkov v okviru mednarodnega projekta, ki ga sofinancirata Evropska unija in država.

razkrižje, center-zavirje, kolesarjenje, igrala
Jože Gabor
Razkrižje, igrala, kolesarjenje

Župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič je povedal, da Center Zavirje ob Ivanovem izviru postaja vse pomembnejše središče športnega, kulturnega in družbenega dogajanja v občini. Z novimi naložbami pa bo pot do centra še prijetnejša, v njem pa bo več novih vsebin, ki bodo pritegnile še več občanov in drugih obiskovalcev.

razkrižje, center-zavirje, kolesarjenje, igrala
Jože Gabor
Razkrižje, igrala, kolesarjenje

Vrednost naložbe v novi igrišče za odbojko na mivki je 15 tisoč evrov, ob tem pa je bilo še veliko prostovoljnega dela. Naložbo sta financirala Občina Razkrižje in Športno društvo Razkrižje. Nova igrala pa so Občino stala nekaj več kot štiri tisoč evrov. Načrtujejo še teniško igrišče. Obe novosti sta ob nogometnem igrišču, prireditvenem prostoru in Ivanovem izviru. Uredili so še sprehajalno pot do Osnove šole Razkrižje. Tematska pot kulturne in naravne dediščine Razkriški kot, ki pelje mimo, pa je bila med najbolj zanimivimi in urejenimi v Sloveniji v akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna v organizaciji Turistične zveze Slovenije.
razkrižje center-zavirje kolesarjenje