vestnik

V regijski bolnišnici želijo še naprej slediti "glasu pacienta"

Vestnik.si, 16. 9. 2023
Aleš Cipot
Splošna bolnišnica Murska Sobota. (Fotografija je simbolična).
Aktualno

V murskosoboški bolnišnici so ob svetovnem dnevu varnosti pacientov pripravili okroglo mizo.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota ob svetovnem dnevu varnosti pacientov, ki letos poteka pod geslom "glas pacientu", pripravili okroglo mizo.

Na njej so sodelovali predstavniki pacientov lokalnih skupnosti in zdravstvenih organizacij ter ostali, ki so spregovorili o izzivih na področju varnosti pacientov. 

"Ob tem dogodku želimo zaposleni v bolnišnici predstaviti aktivnosti, ki jih že izvajamo na področju izboljševanja kakovosti in varnosti kot so: spremljanje izkušenj pacientov, sporočanje varnostnih odklonov, spremljanje kazalnikov kakovosti, izvajanje pojasnilne dolžnosti, varnostni pogovori, merjenje kulture varnosti, notranje in zunanje presoje sistema vodenja kakovosti ter številne druge," so sporočili iz regijske bolnišnice.

Dodali so še, da tovrstne aktivnosti želijo izvajati tudi v prihodnje "ob podpori ustanovitelja in ukrepov, ki se morajo zgoditi na nacionalni ravni, kot na primer sprejetje ust rezne zakonodaje, ustanovitev agencije za kakovost in varnost, zagotavljanje kadrovskih in finančnih virov".

splošna-bolnišnica-murska-sobota varnost-pacientov sbms