vestnik

V Rogašovcih s pesmijo in plesom počastili praznik

Maja Hajdinjak, 2. 9. 2019
Štefan Hajdinjak
Nastop Folklorne skupine Vrbe.
Aktualno

Minulo soboto je v telovadnici osnovne šole pri Svetem Juriju potekala prireditev, ki so jo organizirala kulturna društva in skupine občine Rogašovci z namenom obeležitve 100. obletnice priključitve Prekmurja, ki so jo naslovili Iz naših korenin zazrti v prihodnost v naši lepi prekmurščini.

Prireditev je otvorila instrumentalna skupina Binkoštne cerkve (BC) Nuskova pod vodstvom Nade Kisilak Vouri, sledil je solistični nastop Sabine Recek, ki je zbrane navdušila z odpeto tradicionalno prekmursko pesmijo Fčelica.

rogasovci_1
Dejan Kolarič
Nastop inštrumentalne zasedbe Binkoštne cerkve Nuskova s solistko Nado Kisilak Vouri.

rogasovci_2
Dejan Kolarič
Solo nastop Sabine Recek, na violončelu jo je spremljala Valerija Šömen.

Nastopili so tudi Zoja Hanc s prečno flavto, moški trio in skupina Neman cojta, Dramska skupina Močnikovi pa se je predstavila z recitalom pesmi avtorjev iz občine – Janka Kleibencetla, Branka Pintariča in Edvarda Mihaliča ml.

100
Agata Recek
Skupina Neman cojta.

Zapel je tudi mešani pevski zbor sv. Helene – KTD Sončnica s Pertoče, s spletom prekmurskih plesov pa je navdušila Folklorna skupina Vrbe, kot presenečenje pa je zaigral tudi znani cimbalist Dani Kolarič.

69367638_1415320815300096_5041305566912184320_n
Andreja Ficko Hanc
Dani Kolarič.

100
Agata Recek
Mešani pevski zbor svete Helene – KZD Sončnica s Pertoče.

Ob koncu je vokalno-instrumentalna zasedba nastopajočih skupaj z občinstvom zapela pesem Ti zemla rajska mila, ki jo mnogi označujejo za prekmursko himno. Celotna prireditev je potekala v prekmurščini, tudi izbrane pesmi so bile prekmurske, povezovala pa jo je Melita Gaber. Po koncu so društva pripravila tudi pogostitev za vse obiskovalce. S prireditvijo je tako tudi rogašovska občina počastila ta pomemben praznik za Prekmurce in Prekmurje.

rogasovci_4
Dejan Kolarič
Foklorna skupina Vrbe.

100
Agata Recek
Prireditev je povezovala Melita Gaber.

občina-rogašovci oš-sveti-jurij folklora folklorna-skupina-vrbe bc-nuskova močnikovi