vestnik

V rokah Prekmurcev prestižna blagovna znamka

Vestnik.si, 11. 4. 2023
Arhiv podjetja
Na fotografiji bivša lastnica Jillian Neckar in nova lastnica kajakov Delsyk Nuša Pavlinjek Slavinec
Aktualno

Podjetje iz Pomurja je kupilo celotno proizvodnjo kanadskega podjetja Delsyk Kayak.

Družba Roto Slovenija je prevzela prestižno znamko Delsyk Kayak. Zdaj imajo v ponudbi kar 72 modelov različnih kajakov, s tem pa so podjetje z najširšo ponudbo kajakov in kanujev na svetu. Obenem se je s prevzemom svetovno znane kanadske znamke uvrstilo v najvišji kakovostni razred tovrstnih plovil.

delsyk-kayak, roto-slovenija, kajak, nuša-pavlinjek-slavinec
Arhiv podjetja
ROTO Slovenija je prevzel prestižno znamko Delsyk Kayak.

Z nakupom kanadskega pionirja polietilenskih morskih kajakov bodo nadaljevali 40-letno kanadsko tradicijo v Sloveniji. Nakup vključuje njihovo celotno proizvodnjo, vključno s šestimi orodji za profesionalne morske kajake, vso strojno opremo, materiale in komponente ter tudi prestižno znamko Delsyk Kayak. 

Prvi testi v Piranu

Testne vožnje so se z začetkom tega meseca v Sloveniji že začele. V začetku aprila je bilo v Piranu preizkušenih šest novih modelov morskih kayakov Delsyk. Preizkusil jih je tudi Benjamin Savšek, slovenski olimpijski šampion in svetovni prvak. »Ponosen sem, da bomo odslej Slovenci proizvajali tako vrhunske kajake," je po testu izjavil Benjamin Savšek.

delsyk-kayak, roto-slovenija, kajak, nuša-pavlinjek-slavinec
Arhiv podjetja
Benjamin Savšek.

 »Delsyk Design Kajaki živijo naprej! Po smrti Mika Neckarja leta 2022 ni bilo jasno, kaj se bo zgodilo z edinstvenimi Mikovimi kajaki. Že pred tremi leti sem se z Mikom pogovarjal o nasledstvu podjetja, saj sem trdno prepričan, da si odlični kajaki Delsyk Design zaslužijo nadaljevanje. Mike je bil takrat že zelo slabega zdravja. Zato sem iskal vlagatelje in našel ROTO,« je pot prestižne znamke slavnega lastnika do podjetja ROTO Slovenija opisal Detlef Stöcker, avtor 16 knjig o čolnarstvu in športu na prostem.

 Roto prevzel že pet konkurentov

Svojo ponudbo so širili postopoma: 

 1.       Leta 1996 so v podjetju ROTO začeli proizvajati kajake za divje vode iz polietilena skupaj s Slovenskimi navdušenci kajaka na reki Soči.

2.       Leta 2002 so prevzeli hrvaško podjetje IPA, ki je proizvajalo kanuje za hrvaški trg, pa tudi za nemško blagovno znamko Lettmann. 

3. Med leti 2022 in 2014 so razvili številne nove modele z italijanskim designerjem in kajakašem Oscarjem Bolfellijem.

4.  Leta 2014 so prevzeli proizvodnjo italianskega podjetja Zero Attivo v Genovi in s tem tudi 4 modele kajakov in 2 modela kanujev.

5.  Leta 2016 so prevzeli strojno opremo za proizvodnjo kajakov nemškega podjetja Mega Sport Robston. 

6.   Leta 2022 so prevzeli proizvodnjo 7 modelov kajakov, ki so je odkupili od danskega podjetja Osagian canoes.

7.   Leta 2023 pa so prevzel podjetje KOBA production in 6 modelov kajakov z blagovno znamko Delsyk in zaokrožil ponudbo modelov kajakov in kanujev na kar 72.

roto, investicije, gospodarstvo
Roto
Roto.

roto-slovenija delsyk-kayak kajak-kanu kajak