Sedemnajsto leto zapored so gospodinje iz Občine Šalovci ter druge povabljene ekipe razstavljale in na pokušnjo ponujale jedi iz zelja ter druge dobrote. Prav tako so se vse ekipe pomerile v tekmovanju v kuhanju, letos so morali pripraviti segedin. Ocenjevalna komisija, ki so jo sestavljali Zdenka Lainšček, Jožica Črnko in Branko Časar, je ocenila, da je najboljši segedin skuhala ekipa iz Vrtnica Prosenjakovci, drugo mesto je pripadlo ekipi Eco Hodoš, tretje mesto pa ekipi iz Dolenec.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(V premislek) Pomembno je, kako živimo zdaj - ker za jutri nihče ne jamči
Kako je pravično, da nas trenutek slabosti, morda niti ne naš, stane vsega?
Kot veleva tradicija, so tudi letos na prireditvi izbirali najboljšo zeljno maskoto, letos so se kot najbolj ustvarjalni izkazali člani ekipe Eco Hodoš. Da je bila prireditev res začinjena z zeljem, so poskrbeli tudi člani Kulturno-umetniškega društva Budinci, ki so prikazali, kako so nekoč »ribali in klačili« zelje.
Celodnevno dogajanje je spremljal tudi bogat srečelov domačih izdelkov in pridelkov ter bogat rokodelski sejem, za kulturni program pa so poskrbeli pozavnisti Glasbene šole Murska Sobota, etno skupina Što ma čas in folklorna skupina Kulturno-umetniškega društva Šalovci.