Posamezne ekipe – bilo jih je deset – so se namreč tudi letos pomerile v tekmovanju vkuhanju jedi iz zelja, tokrat so pripravljali segedin. Iz loncev je začelo dišati že predpoldnevom, tekmovanje z ocenjevanjem pa se je zaključilo v poznih popoldanskih urah.Štiričlanska komisija je po pokušanju ocenila, da je najboljši segedin letos pripravila ekipa izDomanjševec.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuZnanih je več podrobnosti o pretepu na soboški tržnici
Dve osebi sta iskali pomoč v regijski bolnišnici.
Poleg tekmovanja v kuhanju je potekalo tudi ocenjevanje maskote. Že vseh šestnajst let, odkarprireditev Kapüstni den poteka, se namreč ekipe preizkušajo tudi v ustvarjalnosti, tako smovsako leto priča izvirnim maskotam, ki večinoma nastanejo iz jesenskih plodov in vrtnin.
Komisija, ki je bila zadolžena za ocenjevanje maskot, se je odločila, da so bili letos pri temnajbolj izvirni člani domače ekipe iz Šalovec, ki so pripravili gospodično iz zelja.Ker pa je prireditev, kot že njeno ime pove, zaznamovana z zeljem, seveda ni manjkaloštevilnih okusnih jedi iz te vrtnine, ki so bile obiskovalcemna voljo za pokušino, pripravile paso jih gospodinje iz Občine Šalovci in povabljene ekipe.
Že nekaj let zapored organizatorji, poleg ohranjanja jedi iz zelja, skrbijo tudi za ohranjanjeobičajev, in sicer s prikazom ribanja in tlačenja zelja na tradicionalen način, za kar so tudiletos poskrbeli člani Kulturno-umetniškega društva Budinci. Seveda tudi letos ni manjkalsejem domačih izdelkov in obrti, kjer so lahko številni obiskovalci izbirali med medenjaki,cvetličnimi nasadi, čevlji, metlami ter drugimi izdelki in pridelki.Ob začetku prireditve pa so s proslavo namenu predali tudi nov turistično-prireditveni prostorVolčin, ki je bil dokončan v prvi fazi.