vestnik

V šalovski občini s pomočjo Lidlove donacije do otroškega igrišča

Vestnik.si, 10. 7. 2023
Lidl Slovenija
Skica projekta.
Aktualno

Med vsemi predlogi je bil za sofinanciranje z Lidlovo donacijo izbran tudi projekt Občine Šalovci.

Lidl Slovenija je spomladi v okviru pobude Lidl za vitalno Slovenijo vse slovenske občine povabil k oddaji predlogov za donacijsko (so)financiranje lokalnih infrastrukturnih projektov, ki spodbujajo in krepijo gibanje ter zdrav življenjski slog lokalnega prebivalstva. Na povabilo se je odzvala skoraj tretjina vseh slovenskih občin, skupno so prejeli več kot 80 predlogov projektov. Med vsemi predlogi je bil za sofinanciranje z Lidlovo donacijo izbran tudi projekt šalovske občine Revitalizacija javnih površin v TNC Peterloug. Namen pobude Lidl za vitalno Slovenijo je krepitev aktivnega načina življenja prebivalstva v lokalnem okolju. 

Z donacijo do otroškega igrišča 

V Občini Šalovci načrtujejo dopolnitev javnih površin v Turistično-nastanitvenemu centru Peterloug, s pomočjo donacije pa bodo postavili otroško igrišče. S tem bo območje postalo še bolj privlačno za prebivalce občine in druge obiskovalce, otroško igrišče pa bo družinam omogočilo aktivnejše in kakovostno preživljanje prostega časa.

»Izredno veseli smo prejete donacije Lidla Slovenija za naš projekt, s katerim bomo našim občankam in občanom, še posebej našim najmlajšim, omogočili še več aktivnosti v naravi ter jim tako zagotovili še kvalitetnejše preživljanje prostega časa,« je povedal župan Občine Šalovci Iztok Fartek.

daabcf2453c2e081ccbbd31b58013595
Nataša Juhnov
Donacije so še posebej veseli, saj se v občini zavedajo pomena gibanja in zdravega življenjskega sloga.

Poleg projekta Občine Šalovci, bo Lidl z donacijami prispeval še k sestavljanju prenosnega montažnega koloparka v Občini Cerknica, obnovi trim steze v Občini Ravne na Koroškem in nakupu opreme za potrebe že zgrajenega skate parka Stožice v Mestni občini Ljubljana, ki bo namenjen vožnji s skiroji, rolkami in kolesi. Skupna vrednost Lidlove donacije za vse izbrane projekte znaša 345.000 EUR.

občina-šalovci peterloug liddington