vestnik

V SDS Murska Sobota zapihal svež veter

Rok Šavel, 15. 6. 2024
Jure Kljajić
Andreju Mešiču je z ekipo uspelo "prevzeti" murskosoboški odbor SDS, ki ga je dolgo obvladoval Karlo Šoš.
Aktualno

Andrej Mešič z ekipo prevzema vodenje enega najpomembnejših pomurskih odborov Slovenske demokratske stranke.

Minuli petek je potekala predčasna volilna konferenca v lokalnem odboru SDS Murska Sobota, ki ga že od leta 2008 vodi Karlo Šoš. Letos je prišlo do prepiha. Za predsednika odbora je bil namreč po naših informacijah suvereno izvoljen Andrej Mešič, znani soboški podjetnik in mestni svetnik, ki je leta 2022 kandidiral za župana mestne občine.

Mešiču sicer nasproti ni stal Šoš, ampak je bila v ogenj poslana Andreja Prettner, njegov svetniški kolega Bojan Petrijan pa se naposled ni odločil za kandidaturo. Ravno tako so podporniki Mešiča dobili večino v organih lokalnega odbora - v izvršnem odboru in nadzorni komisiji.

Ker gre za lokalni odbor ene največjih in najbolj tradicionalnih strank v državi in v edini mestni občini v regiji, je za moč pričakovati, da se bo sprememba v Murski Soboti na dolgi občutila tudi na delovanju SDS v celotnem Pomurju. Šoš sicer še zmeraj vodi regijsko koordinacijo SDS Pomurje.

Mešič je spomladi za Vestnik napovedal, da bo njegov cilj ob izvolitvi na mesto predsednika SDS Murska Sobota pomladiti članstvo in s pomočjo drugih pomurskih odborov zagotoviti izvolitev poslanca SDS iz Pomurja. Kot problematično je takrat navedel dejstvo, da na listi SDS za evropske volitve regija ni imela kandidata.

sds sds-murska-sobota andrej-mešič volilna-konferenca