"Slovenija je dežela odličnih pekovskih izdelkov. Da je to že znano dejstvo, smo potrdili tudi v okviru 22. senzoričnega ocenjevanja kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi," je po ocenjevanju, ki je potekalo januarja, povedala Tatjana Zagorc, direktorica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(S tribune) Norvežani so krivci za navijaško evforijo
Še sporočilo za NZS: Čeprav so Stožice razprodane, še vedno ne dihajo kot Bežigrad ali mariborski Ljudski vrt.
Na letošnje ocenjevanje je bilo prijavljenih 208 izdelkov, podeljenih pa je bilo kar 189 zlatih priznanj, in sicer 96 za kruh, 29 za pekovsko pecivo, 38 za fino pekovsko pecivo, 20 za sveže slaščice v hladni verigi, po tri pa za kekse in testenine.
Prejemniki zlatih priznanj so podjetja Conditus (6 zlatih priznanj), Delakorda (2 zlati priznanji), Don Don Pekarna Grosuplje (35 zlatih priznanj), Hlebček (19 zlatih priznanj), Pekarna Blatnik Pek (5 zlatih priznanj), Konditor (1 zlato priznanje), Mercator IP (12 zlatih priznanj), Mlinopek (2 zlati priznanji), Mlinotest (31 zlatih priznanj), Pekarna Pečjak (15 zlatih priznanj), PPS Pekarne Ptuj (6 zlatih priznanj), Sastela (1 zlato priznanje), Spar Slovenija (10 zlatih priznanj) in Žito (44 zlatih priznanj).
Podjetje Mlinopek je zlato priznanje prejelo za kruh iz kmečke peči in kruh vrtanik, podjetje Sastela pa za prekmursko gibanico/TBZ Lidl.