Glavna naloga ekipe gostinstva Jezeršek je predstavitev raznolike slovenske prehrane, a vse skupaj na področju vrhunske kulinarike in postrežbe.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuLelosi obuja duh Mure: V soboškem proizvodnem obratu se obeta več kot 100 novih zaposlitev
Hitro rastoče kamniško podjetje del proizvodnje iz Kitajske seli v kompleks nekdanjega tekstilnega giganta v Murski Soboti.
"Res gre za celo Slovenijo, vse od piranskega brancina do prekmurske gibanice, blejske kremne rezine, vrhunskih vin, sirov in drugih mlečnih izdelkov. Vključili smo tako velike dobavitelje kot tudi mikroproizvajalce na področju sira, mesnin in nekaterih drugih živil," je povedal Černe.
Poigral se je tudi s številkami in povedal, da bo gostom z ekipo postregel denimo več kot 1500 kosov blejske kremnih rezin, več kot 3300 kosov prekmurske gibanice in več kot 1200 kranjskih klobas. "Vse to je namenjeno poslovnim partnerjem ter seveda tudi športnikom. Upamo, da jih bo med nami čim več s kolajnami," je dodal.
Nekaj bo tudi francoskega pridiha, ki je namenjen izključno medaljam. Tradiocionalni stolp croquembouche, slovenski prevod bi bil nekako škrta ali pa hrusta v ustih, bo namenjen le ob slavju z medaljo. "Tukaj pa bomo namesto tipičnih makronov uporabili mignone in čokoladne tartufe," je še povedal Černe.
Kot je dodal, iz glave vsega, kar bodo predstavili, ni možno niti našteti, a brbončice bodo razveseljevali tudi suhomesnate dobrote, idrijski žlikrofi, štruklji, ajdova ričota, jedi iz ponve, pogače, potice ...