vestnik

V soboto bo 15. Jenamena fest, ki bo v znamenju dobrodelnosti

I. B., 16. 8. 2023
Jože Gabor
Kulturno turistično društvo Črenšovci s partnerji v soboto pripravlja 15. Jenamena fest. Letošnji dogodek bo trajal le en dan in bo v znamenju dobrodelnosti.
Aktualno

Kulturno turistično društvo (KTD) Črenšovci s partnerji v soboto pripravlja 15. Jenamena fest. Letošnji dogodek bo trajal le en dan in bo v znamenju dobrodelnosti.

»Ni se nam zdelo primerno, da bi program trajal več dni in bi bila ob koncu vsakega dne zabava v trenutkih, ko ljudje prestajajo najhujše stiske, kar jih mi in naša država pomnimo,« tako predsednik društva Damijan Hozjan. Kljub temu da so zaradi poplav prireditev že želeli odpovedati, so sklenili, da bodo raje pomagali in združili ljudi. »Jenamena fest je dogodek, ki povezuje ljudi iz našega okolja in širše. Ko smo se pri sprejemanju odločitev obrnili nanje in potipali, kako gledajo na to, nismo več razmišljali, ampak začeli na novo postavljati program. Pomoč naših partnerjev nas ohrabruje in zadovoljni smo, da smo se odločili za dobrodelni dogodek,« je dejal in dodal, da bo celotni izkupiček šel v dobrodelne namene.


Vsak sodelujoči na prireditvi bo tako prispeval najmanj deset evrov, v zameno mu bodo organizatorji ponudili obrok in pijačo. Denar bo šel v poseben sklad, društvo pa se je glede zbiranja sredstev povezalo z Gasilsko zvezo Črenšovci. Nastal je odbor, ki ga sestavljajo predstavniki treh gasilskih društev, gasilske zveze, občine in društva, in ta bo bdel nad zbranim denarjem. »Takoj ko bodo sredstva zbrana, bomo pristopili k pomoči. Pomagati želimo čim prej, ker je pomoč potrebna zdaj. Komu bomo pomagali, se bomo odločali sproti, seveda želimo najprej pomagati našim občanom in ljudem ob Muri, vemo pa tudi, da so potrebe večje še kje drugje po Sloveniji in bomo sredstva namenili tudi njim,« je pojasnil Hozjan. Organizatorji bodo k dobrodelnosti spodbujali tudi obiskovalce. »Na Jenamena fest želimo privabiti karseda veliko število ljudi, zato smo tudi popestrili program, da bi kljub minimalnemu prispevku lahko zbrali taka sredstva, ki bodo pomagala ljudem, ki so v življenjski stiski.«


V športnem parku v Črenšovcih se bo začelo dogajati že dopoldan in skozi celoten dan se bo zvrstilo ogromno aktivnosti. Ob 8. uri bo najprej nogometni turnir, sledilo bo Jenamena senje inda, gnjes, na katerem se bodo predstavile stare obrti in rokodelci, sledil bo rejli kolesarjev starodobnikov, pa gledališka predstava za otroke, družabno srečanje starejših, s Klubom Štrk in Šolo zdravja Čerensa bo potekal gibalni dan. Otroci se bodo lahko preizkusili v odbojki, na sporedu je tudi rokometno popoldne, balinanje, nogomet med ekipami novinarjev, občinskih uprav in obrtnikov, na voljo bo kulinarična ponudba starih jedi. Za glasbo pa bodo letos skrbeli oktet Belmura, ansambel Aktual, skupina Zlata Žila ...

jenamena-fest črenšovci ktd-črenšovci