vestnik

V soboto potrdili osem novih koronavirusnih okužb, od tega tri v Ljutomeru

STA, Vestnik, 26. 4. 2020
Niko Časar
Ena oseba s covidom-19 je v soboto umrla.
Aktualno

Po vladnih podatkih so v soboto ob 794 opravljenih testih potrdili osem novih koronavirusnih okužb. Štiri nove primere covida-19 so potrdili v Ljubljani, tri v Ljutomeru, en nov primer pa v Medvodah.

Občin s potrjenimi primeri je še naprej 153, občin z dvema ali več potrjenimi okužbami pa je 110.

Ena oseba s covidom-19 je v soboto umrla, skupno število umrlih doslej je 82. Hospitaliziranih pa je bilo v soboto 80 bolnikov s to boleznijo oz. trije več kot v petek. Med 80 hospitaliziranimi je bilo po vladnih podatkih 23 takih, ki so potrebovali zdravljenje na intenzivni negi, kar je bilo toliko kot v petek. Dve osebi so odpustili iz bolnišnice.

ljutomerskem domu za starejše občane, ki je eno od največjih žarišč okužbe z novim koronavirusom, so v soboto vzeli 19 brisov, en stanovalec je bil pozitiven na novi koronavirus. Skupno je tam torej zbolelo 120 oseb, od tega 86 stanovalcev in 34 zaposlenih. Doslej je ozdravelo 47 oseb, in sicer 30 stanovalcev ter 17 zaposlenih.

EWhdKTIXgAAaeHT
GOV
Prikaz dnevnih podatkov trenda obolelosti

Prvo okužbo z novim koronavirusom pa so zabeležili tudi v radovljiškem domu starostnikov. Okužbo so odkrili pri stanovalki doma, ki je že na zdravljenju v bolnišnici na Golniku. Po potrditvi okužbe so testirali tudi sostanovalke okužene in vse zaposlene v domu. Vsi testi pa so negativni, so danes objavili na spletni strani Občine Radovljica.
Prvi odkriti primer okužbe z novim koronavirusom v okviru vseslovenske raziskave pa je iz SV Slovenije, epidemiologi so ga že obiskali in poiskali njegove stike.

V raziskavi o razširjenosti novega koronavirusa v Sloveniji so sicer danes do 12. ure odvzeli 1090 vzorcev. Kot kažejo zadnji podatki na spletni strani inštituta, je od 3000 povabljenih vabilo do zdaj sprejelo 1312 oseb. 

koronavirus statistika zdravstvo raziskava