vestnik

V soboto v Sloveniji nobene potrjene koronavirusne okužbe, dva človeka sta sicer umrla. V Pomurju 181 okuženih

STA, Vestnik.si, 3. 5. 2020
Nataša Juhnov
Koronavirus. Slika je simbolična.
Aktualno

V soboto prvič po dveh mesecih od potrditve prve okužbe z novim koronavirusom v Sloveniji testiranja niso pokazala nobene nove okužbe. Testirali so 500 ljudi, skupno število doslej potrjenih okužb v državi torej ostaja 1439. Sta pa v soboto dve osebi s covidom-19 umrli, skupaj doslej 96. 59 oseb s to boleznijo je bilo v soboto v bolnišnici.

Prvo okužbo z novim koronavirusom so v Slovenijo potrdili 4. marca, nato je v naslednjih dneh število potrjenih okužb naraščalo in naslednjih tednih nihalo, večinoma okoli nekaj deset. V zadnjem tednu pa so vsak dan potrdili med 5 in 11 novih okužb. Sobota je bila prvi dan po 4. marcu, ko na testiranjih niso potrdili nobene nove okužbe.

ljutomer, koronavirus, dom-starejših-občanov, starost
Nataša Juhnov
Dom starejših občanov Ljutomer. V Pomurju je okuženih 181 ljudi, največ prav v Občini Ljutomer - 129.


Tudi število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 se v zadnjih tednih večinoma zmanjšuje, v zadnjih treh dneh se je gibalo okoli 60. V soboto je bilo po vladnih podatkih zaradi te bolezni v bolnišnicah 59 oseb, kar je eden manj kot dan prej. Med njimi jih 21 ostaja na intenzivni negi.

V Sloveniji so sicer skupno doslej opravili 55.520 testov na novi koronavirus in potrdili 1439 okužb. V Pomurju je okuženih 181 ljudi, največ v Občini Ljutomer - 129. 

koronavirus zdravstvo bolniki statistika epidemija