vestnik

V šolo po obnovljeni cesti

M.V., 2. 9. 2021
Marina Vrbnjak
Obnovljena cesta, ki vodi so osnovne šole
Aktualno

Dela končali pravočasno. Kmalu še novo rokometno igrišče.

V času poletnih šolskih počitnic se je izvedla rekonstrukcija ceste, ki vodi do Osnovne šole Križevci. Gradbena dela v vrednosti 61 tisoč evrov je vršilo podjetje AGM Zemljak iz Cvena, ki je z deli pričelo konec junija. V sklopu investicije so odstranili obstoječo asfaltno cesto, hodnik za pešce in robnike, izvedli novo voziščno konstrukcijo, uredili površino za pešce in kolesarje ter postavili novo javno razsvetljavo.

križevci, branko-belec, oš-križevci
Marina Vrbnjak
Obnovljena cesta, ki vodi so osnovne šole

Na svečanem odprtju je bila poleg župana Branka Beleca prisotna tudi ravnateljica Vasilija Stolnik, ki je v nagovoru izpostavila, da bo nova cesta omogočila večjo varnost otrokom, predvsem tistim, ki v šolo prihajajo peš ali na kolesu.
Razveseljujoča pa je tudi novica župana, da se bo na zemljišču ob OŠ Križevci še ta mesec začela izgradnja rokometnega igrišča. »Gre za pomembo pridobitev za učence in občane, saj se z vlaganjem v športno infrastrukturo spodbuja zdrav življenjski slog,« je povedal. Dela naj bi izbrani ponudnik Nograd zaključil v mesecu oktobru. V občini je trenutno v izvajanju za več kot milijon evrov investicij.

IMG_20210831_110631
Marina Vrbnjak
Obnovili so cesto.

križevci cesta