vestnik

V še eni pomurski občini bo kmalu zaživel Prostofer. Kako naročiti prevoz?

Vestnik.si, 8. 12. 2023
Sveti Jurij ob Ščavnici
Prostofer bo zaživel v še eni pomurski občini
Aktualno

Prihodnji teden bo v Svetem Juriju ob Ščavnici zaživel Prostofer, Namenjen je vsem starejšim, ki ne vozijo sami.

Prihodnji ponedeljek bo v Svetem Juriju ob Ščavnici zaživel Prostofer, ki je namenjen starejšim, ki sami ne vozijo, nimajo sorodnikov, ki bi jih peljali, ali pa imajo slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. 

Prostofer omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov in podobno.

Kako naročim prevoz?

Uporabnik, ki potrebuje prevoz in je do njega upravičen, naj vsaj tri dni prej, preden prevoz potrebuje,  pokliče na brezplačno številko 080 10 10. 

V komunikacijskem centru nato zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz.

Vozilo je zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov.

Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8.00 in 18.00, rezervacijo prevoza pa je treba najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

Prostofer deluje še v Murski Soboti, Apačah, Gornji Radgoni, Beltincih in Lendavi. 

prostofer sveti-jurij-ob-ščavnici prevoz