Teden restavracij se je v Sloveniji že dobro prijel, gre pa za desetdnevno prireditev, v kateri sodelujejo najboljše slovenske restavracije. "Teden restavracij je cenovna formula, ki zagotavlja menije z najmanj tremi hodi po enotni ceni 19 evrov. Tako pa ni zato, da bi bilo (le) poceni, temveč zato, da se lahko Tedna restavracij udeležijo vsi, ki radi dobro jejo; tako tisti, ki jim prijazna cena omogoča uživanje v restavraciji, ki je sicer ne bi mogli obiskati, kot tisti, ki ta teden lahko uživajo v več restavracijah in več hodih," pravijo organizatorji. Rezervacije restavracije že sprejemajo, jesenska akcija pa bo trajalo do 20. oktobra.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuV Kančevcih slovesno ob srebrni maši brata Milana
Župnik Milan Kvas je novo mašo opravil leta 1999, v Kančevce je prišel leta 2016.
Od pomurskih restavracij sodelujejo Gostilna Zorko (Boreci), Restavracija Kodila (Markišavci), Gostilna Mencinger (Črešnjevci) in Gostilna Rajh (Bakovci).
Sto sodelujočih v Tednu restavracij je bilo tudi ocenjeno s srčki, ki so mera za ocenjevanje kakovosti slovenske kulinarike. Rajhovi imajo tri srčke, Kodila dva, Zorko enega, Gostilna Mencinger pa je prejela oceno "na dobri poti".