Teden restavracij se je v Sloveniji že dobro prijel, gre pa za desetdnevno prireditev, v kateri sodelujejo najboljše slovenske restavracije. "Teden restavracij je cenovna formula, ki zagotavlja menije z najmanj tremi hodi po enotni ceni 19 evrov. Tako pa ni zato, da bi bilo (le) poceni, temveč zato, da se lahko Tedna restavracij udeležijo vsi, ki radi dobro jejo; tako tisti, ki jim prijazna cena omogoča uživanje v restavraciji, ki je sicer ne bi mogli obiskati, kot tisti, ki ta teden lahko uživajo v več restavracijah in več hodih," pravijo organizatorji. Rezervacije restavracije že sprejemajo, jesenska akcija pa bo trajalo do 20. oktobra.
Preberite še
Odpri v novem zavihku
(FOTO) V Domu Kuzma potekala jesenska tržnica
V Domu Kuzma so na prvi jesenski dan pripravili jesensko tržnico, na kateri so se predstavili lokalni ponudniki. Zaradi deževnega vremena je dogodek potekal pod šotorom, kljub slabemu vremenu pa so za dobro vzdušje poskrbeli Zasebna glasbena šola Virtuoz, ŽPS Rogašovci ter Osnovna šola Kuzma in vrtec Kuzma. Društvo kmečkih žena Cila je na dogodku prikazalo stara kmečka opravila, za animacijo otrok pa so poskrbeli z igrivim kotičkom in poslikavo obraza. Tržnica je postregla tudi s kulinaričnimi dobrotami, obiskovalci so se lahko tako okrepčali z langašem, domačimi klobasami ali palačinkami. Fotografije Dom Kuzma
Od pomurskih restavracij sodelujejo Gostilna Zorko (Boreci), Restavracija Kodila (Markišavci), Gostilna Mencinger (Črešnjevci) in Gostilna Rajh (Bakovci).
Sto sodelujočih v Tednu restavracij je bilo tudi ocenjeno s srčki, ki so mera za ocenjevanje kakovosti slovenske kulinarike. Rajhovi imajo tri srčke, Kodila dva, Zorko enega, Gostilna Mencinger pa je prejela oceno "na dobri poti".