Teden restavracij se je v Sloveniji že dobro prijel, gre pa za desetdnevno prireditev, v kateri sodelujejo najboljše slovenske restavracije. "Teden restavracij je cenovna formula, ki zagotavlja menije z najmanj tremi hodi po enotni ceni 19 evrov. Tako pa ni zato, da bi bilo (le) poceni, temveč zato, da se lahko Tedna restavracij udeležijo vsi, ki radi dobro jejo; tako tisti, ki jim prijazna cena omogoča uživanje v restavraciji, ki je sicer ne bi mogli obiskati, kot tisti, ki ta teden lahko uživajo v več restavracijah in več hodih," pravijo organizatorji. Rezervacije restavracije že sprejemajo, jesenska akcija pa bo trajalo do 20. oktobra.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuUmrla je novinarka Manca Košir
V 77. letu starosti je umrla novinarka in publicistka Manca Košir, so za STA potrdili v krogu njene družine. Bila je izredna profesorica na ljubljanski fakulteti za družbene vede in avtorica številnih poljudnoznanstvenih, strokovnih in znanstvenih člankov ter številnih knjig.
Od pomurskih restavracij sodelujejo Gostilna Zorko (Boreci), Restavracija Kodila (Markišavci), Gostilna Mencinger (Črešnjevci) in Gostilna Rajh (Bakovci).
Sto sodelujočih v Tednu restavracij je bilo tudi ocenjeno s srčki, ki so mera za ocenjevanje kakovosti slovenske kulinarike. Rajhovi imajo tri srčke, Kodila dva, Zorko enega, Gostilna Mencinger pa je prejela oceno "na dobri poti".