vestnik

V teh pomurskih občinah si lahko gospodinjstva po novem zagotovijo zabojnik za stekleno embalažo

I.B., 8. 1. 2020
Pixabay
Zabojnike s stekleno embalažo bodo odvažali enkrat na dva meseca.
Aktualno

V občinah Črenšovci, Dobrovnik, Kobilje, Odranci in Turnišče bo Saubermacher - Komunala na pobudo občanov in v želji po čim večjem deležu ločeno zbranih frakcij dodatno zbirala stekleno embalažo s 120-litrskim zabojnikom v gospodinjstvih.

Storitev je od 1. januarja na voljo v omenjenih občinah, zabojnik z volumnom 120 litrov za ločeno zbiranje steklene embalaže pa dobijo gospodinjstva v brezplačno uporabo. Odvozi se bodo vršili enkrat na dva meseca, cena ravnanja s stekleno embalažo za 120-litrski zabojnik pa stane 4,37 evrov na odvoz. Tisti, ki se odločite za zbiranje steklene embalaže v gospodinjstvu, se morate oglasiti pri omenjenem podjetju, da podpišete Pogodbo o ravnanju s stekleno embalažo in prevzamete zabojnik. 

V zabojnik za zbiranje steklene embalaže sodijo steklenice, kozarci za konzerviranje, male stekleničke za parfume in kozmetiko, druge votle steklene posode. V zabojnik pa ne sodi keramika, porcelan, glinasti izdelki, žično, okensko, vezno in avtomobilsko steklo, ogledala, zamaški, steklenice iz umetnih snovi, žarnice, ogledala, svetlobne in neonske cevi ter pokrovi. 

steklena-embalaža občine zabojnik Saubermacher-Komunala