vestnik

V tej pomurski občini želijo urediti novo stanovanjsko sosesko

I.B., 5. 7. 2022
Ines Baler
Kot je povedal župan Danilo Kacijan, na Cankovi zaznavajo velik interes za nakup gradbenih parcel, pa tudi priseljevanje, kar ga v luči staranja prebivalstva in odseljevanja seveda veseli.
Aktualno

Zaznati je interes za nakup gradbenih parcel.

Občina Cankova je razgrnila dopolnjeni osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za urejanje stanovanjske soseske, ki ga je pripravil ZEU, družba za načrtovanje in inženiring. Ureditveno območje leži v severozahodnem delu občinskega središča, v naravi so to kmetijske in travniške površine. Območje OPPN obsega slaba dva hektarja površine in se bo po osnutku razdelilo na 17 novih stavbnih zemljišč, namenjenih gradnji stanovanjskih hiš s storitvenimi dejavnostmi, ter na grajeno javno dobro, namenjeno gradnji prometne in preostale gospodarske javne infrastrukture. Kot je povedal župan Danilo Kacijan, na Cankovi zaznavajo velik interes za nakup gradbenih parcel, pa tudi priseljevanje, kar ga v luči staranja prebivalstva in odseljevanja seveda veseli. Omenjeno območje je večinoma v zasebni lasti domačinov, Kacijan pa pravi, da so po njegovih informacijah pripravljeni zemljišča prodati. V nasprotnem primeru bo občina morala sprejeti odlok o davku na nezazidana stavbna zemljišča, je dodal. Pred tednom dni je v prostorih občine potekala tudi javna obravnava gradiva, pripomb po besedah župana ni bilo. 

skakovci, cankova, table
Nataša Juhnov
Kot je povedal župan Danilo Kacijan, na Cankovi zaznavajo velik interes za nakup gradbenih parcel, pa tudi priseljevanje, kar ga v luči staranja prebivalstva in odseljevanja seveda veseli.

Občina razmišlja še o spremembi OPN za območje celotne občine, saj ugotavlja, da ljudje kažejo interes za gradnjo objektov, a jih ovirajo predolgi birokratski postopki. »Če hočemo, da bo občina še naprej živela, so pogoj ljudje. Tudi vrtec bo jeseni poln, kar samo kaže na to, da zanimanje za bivanje na tem območju je.« Spomnimo, da je bila pogodba o gradnji novega petoddelčnega vrtca, ki je prizidan cankovski osnovni šoli, podpisana maja lani, vrednost investicije je 1,45 milijona evrov. Projekt bo letos septembra končan, zagotavlja župan, in otroci se bodo v novem šolskem letu že lahko igrali v novih igralnicah. 

občina-cankova stanovanjska-soseska oppn