vestnik

V Termah Banovci gostov več, kot so pričakovali

Majda Horvat, 5. 7. 2019
Aktualno

Odprli bodo vrata navzven in poiskali domače dobavitelje hrane. Še letos povečanje prostora ob notranjem bazenu.

Lastniška sprememba v Termah Banovci ni vplivala na obiskanost tega termalnega kopališča, saj je število gostov, ki jih sedaj vabijo sami in ne več v sklopu Save Turizma, celo nekoliko nad pričakovanjem. »Kaže nam zelo dobro in tega smo veseli. Mi imamo zveste goste, ki se vračajo k nam in ki nas imajo preprosto radi. Tisti, ki prihajajo v Banovce, bodo prihajali tudi v prihodnje, če jih le ne razočaramo preveč,« je povedala Lea Hofman, direktorica družbe. Gostje prihajajo predvsem iz preostale Slovenije, med tujimi gosti pa prevladujejo Avstrijci in Nizozemci. Hofmanova tudi ugotavlja, da čeprav o rezervacijah na dolgi rok zdaj še ne morejo govoriti, pa njihovo število raste.

Zdaj imajo svoje sobarice

Sava Turizem je v začetku letošnjega aprila banovske terme prodala podjetju Karba mge, postopki prenosa lastništva pa so potem trajali do konca maja. Na povabilo novega lastnika je Lea Hofman direktorsko mesto prevzela 4. junija.


Hofmanova pravi, da je pomanjkanje turističnih delavcev nasploh velik problem in da tudi pri njih nekateri odhajajo ter si poiščejo boljše možnosti drugje, vendar sami še vedno uspejo potem najti nove sodelavce. Zdaj jih je zaposlenih 58, torej več kot jih je bilo prej, saj so v podjetju Terme Banovci ponovno zaposlili sobarice, ki so prej delale v kopališču preko pogodbene firme.
Zavedanje pri zaposlenih, da so odvisni le od gostov, je zdaj še večje, je povedala Hofmanova, ki je Terme Banovce zapustila pred tremi leti kot izvršna direktorica. »Meni je lepo, ko vidim, da jim ni vseeno za počutje gostov in da zdaj, ko sem se vrnila, še vedno čutim ta duh,« ugotavlja.
Ob prijetnem okolju za sprostitev in preživljanju prostega časa torej k dobremu počutju in domačnosti gostov pomembno prispevajo prav zaposleni, in na tej osnovi novo vodstvo skupaj z lastnikom načrtuje razvoj.

9ddc6e7785c2784d00d484085ac81b92
Nataša Juhnov
Ob notranjem bazenu bodo uredili večji prostor za počitek in novi otroški bazen.

Bazen še za otroke

Prva naloga vodstva je bila zagotoviti samostojno delovanje in poslovanje podjetja, torej ureditev pravnoformalnih zadev, hkrati z urejanjem številne dokumentacije pa poskrbeti še za goste ter privabiti nove. Ker je bila ponudba Term Banovci že doslej dobra, te niso spreminjali, prav tako niso posegali v cene storitev. Jeseni pa, ko naj bi že dosegli načrtovano glede obiskanosti, pa bodo začeli razmišljati tudi o spremembah. »Že zdaj pripravljamo projekt za razširitev prostora ob notranjem bazenu, kjer bomo lahko namestili dodatnih dvesto ležalnikov, in ureditev otroškega bazena, ki ga do zdaj nismo imeli. To nam bo omogočilo, da bomo lahko sprejeli več gostov in družin z otroki tudi pozimi,« je povedala sobesednica. Zimski čas pa bo namenjen tudi premisleku o ponudbi in pripravi novih programov. Hofmanova pravi, da je veliko zamisli ostalo še iz prejšnjega časa, saj je sama pred tem delala v Termah Banovci dvajset let, in da so te še vedno zanimive.


429740426b265e568282feac51aa7a8b
Nataša Juhnov

Moka bo iz mlina

»To delo mi je vedno dajalo energijo, čeprav, ko sem prišla v malo bolj mirne vode in sem bila prosta ob nedeljah in praznikih, sem bila nekaj časa tudi tega zelo vesela. Ko pa je prišla ponudba, da se vrnem, sem morala, priznam, pošteno premisliti. In če ne bi verjela v lastnika in v to, da še vedno obstaja ta energija zaposlenih, in če ne bi poznala teh gostov in verjela v to, da ob vsem tem skoraj nič ne more iti narobe, se za to ne bi odločila. Sem pa tudi počaščena, da me je gospod Karba poiskal, kar pa je tudi neko zadovoljstvo,« je o svoji odločitvi povedala sobesednica.
Ob vsem, kar ponujajo v Termah Banovci, pa Hofmanova izpostavlja tudi pomen odpiranja navzven, saj bodo zato gostom predstavili možnosti, ki jih ponuja okolica in povezovanja z lokalno skupnostjo ter pridobivanja domačih ponudnikov hrane, kar je bilo prej v velikem sistemu težje zagotoviti. »Zdaj so nastopili naši trenutki, da bomo dobivali moko iz tega mlina, paradižnik od tega dobavitelja, pa da bomo lahko ponudili domače testenine in vse to na nek način predstavili tudi gostom. Meni se kar smeje, ko vidim, kaj vse ljudje danes ponujajo,« je še povedala Hofmanova.

Vlagali bodo

Terme Banovci lahko sprejmejo goste v 24 hotelskih sob in v 42 sob v hotelskem naselju Zeleni gaj, nimajo pa apartmajev, saj so obstoječi v zasebni lasti. Še najbolj pa so poznani po dveh kampih, klasičnem in naturističnem, ter atraktivnih savnah in lepih bazenih. Ob letošnji naložbi v povečanje prostora ob pokritem bazenu pa bodo glede na možnosti pripravili načrt nadaljnih obnov in izboljšav.
Terme Banovci Lea Hofman