vestnik

V Termah Lendava bi znižali plače

Majda Horvat, 24. 11. 2022
Majda Horvat
V obnovo hotela in infrastrukture naj bi podjetje vložilo že 4,6 milijona evrov, posojila so mu zagotovili lastniki.
Aktualno

Podjetje Terme Lendava, ki upravlja termalno kopališče Thermal Resort Lendava in je v lasti madžarskega sklada Comitatus Zrt, je oktobra objavilo revidirano poslovno poročilo za leto 2021.

To razkriva neuspešno poslovanje, saj je bil hotel večji del leta zaprt, najprej zaradi epidemije in nato še zaradi obnovitvenih del. Odprti so bili le apartmaji in zunanji veliki bazen. Terme Lendava so tako v letu 2021 ustvarile 759 tisoč evrov prihodkov in čisto izgubo v višini 1,6 milijona evrov. Bilančna izguba je znašala 2,8 milijona evrov. Kljub okrnjenemu poslovanju pa je znašal strošek dela lani 1,6 milijona evrov. Ob tem podjetje bremeni še finančni dolg v višini 2,6 milijona evrov. Ta je povezan s posojili, ki so jih dali lastniki za obnovo zgradb in inštalacij. To je stalo 4,6 milijona evrov.



Podjetje prihodkov ni ustvarilo niti v prvi polovici letošnjega leta, saj so hotel odprli šele junija in avgusta turistični kamp. Po napovedih bi lahko prihodki družbe letos znašali 2,3 milijona evrov, boljšo zasedenost kapacitet pa si obetajo šele prihodnje leto. Vodstvo družbe je rezultate poslovanja predstavilo tudi zaposlenim, teh je bilo konec lanskega leta 62. Hkrati s tem so jih seznanili z možnostjo zniževanja plač predvsem tistim, ki prejemajo višje plače. Po besedah nekaterih zaposlenih jim je bilo na zboru tudi rečeno, da si lahko iščejo priložnost za boljšo zaposlitev drugod. Plač doslej niso znižali še nikomur.

terme-lendava
Vanesa Jaušovec
Dolgotrajna obnova hotela je poslovanje podjetja Terme Lendava potisnila v rdeče številke.


Zaposleni v lendavskih termah so bili doslej s plačami in pogoji dela na splošno zadovoljni. Prav tako so bili s ponudbo vse bolj zadovoljni tudi gostje, ki so se začeli spet vračati v to znano termalno kopališče v večjem številu.

terme-lendava plače poslovanje