vestnik

V torek največ padavin na severovzhodu države, naraščala bo Mura

Vestnik.si, 28. 8. 2023
Jure Zauneker
Reka Mura v Krogu med poplavami v začetku avgusta.
Aktualno

Po nevihtah, ki so danes največ težav povzročile na zahodu in v osrednjem delu države, se pestro vremensko dogajanje v torek seli na vzhod države. Podobne količine, kot so padle danes, lahko v torek pričakujemo na severovzhodu države. Predvidoma v manjšem obsegu se bosta razlivali Drava in Mura, opozarjajo hidrologi na agenciji za okolje.

Po nevihtah, ki so danes največ težav povzročile na zahodu in v osrednjem delu države, se pestro vremensko dogajanje v torek seli na vzhod države.

Padavine se bodo sredi dneva začele krepiti. Največ padavin pa bo padlo na območju severovzhodne Slovenije, torej tudi na območju Pomurja. Skupna količina padavin tudi jutri ne bo majhna, so napovedi vremenoslovcev. A ne bo tako silovitih neviht, kot so bile v ponedeljek.

V torek se bo sicer naraščanje rek po napovedih nadaljevalo predvsem v severni Sloveniji, tudi na že prizadetih porečjih v prejšnjih poplavah. Narasle bodo reke v vzhodnem delu države, kjer so možna razlivanja rek. Predvidoma v manjšem obsegu se bosta razlivali Drava in Mura, se še glasijo napovedi.

Od torka zjutraj do srede zjutraj lahko krajevno pade še od 60 do 90 mm dežja, še piše na strani agencije za okolje.

vreme ujme poplave