vestnik

V Turnišču novi prostori za vrtec

M. H., 8. 11. 2021
Majda Horvat
Otroci dveh vrtčevskih oddelkov, ki so zaradi prostorske stiske gostovali v objektu turniške osnovne šole, so se preselili v nove prostore. Foto Majda Horvat
Aktualno

Otroci dveh vrtčevskih oddelkov, ki so zaradi prostorske stiske gostovali v objektu turniške osnovne šole, so se preselili v nove prostore.

Otroci dveh vrtčevskih oddelkov, ki so zaradi prostorske stiske gostovali v objektu turniške osnovne šole, so se preselili v nove prostore. Te so pridobili z gradnjo prizidka pri objektu vrtca, s katerim so ga povezali z večnamenskim centrom, v katerem so prostore prejšnjega fitnesa uredili za dve igralnici. Gradbena dela so se začela junija in bila končana 15. septembra, torej v predvidenem roku, izvedlo pa jih je podjetje Zidarstvo Maučec. Občina Turnišče je pravnomočno uporabno dovoljenje za nove prostore prejela 20. oktobra.

Občina je naložbo v vrednosti 310 tisoč evrov z DDV spomladi prijavila na razpis ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje gradnje vrtcev, vendar takrat zaradi omejenih sredstev na razpisu ni bila uspešna. Junija je vlada zagotovila dodatni denar za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnih šolah v proračunskem obdobju 2021–2024 v višini 72,5 milijona evrov in po prijavi na nov razpis je bila med 46 odobrenih projektov uvrščena tudi širitev vrtca v Turnišču.

Občina odločbe ministrstva še ni prejela, ima pa informacijo, da bo zahtevek za državno sofinanciranje v višini nekaj manj kot 207 tisoč evrov lahko vložila v letu 2022, torej v prihodnjem proračunskem letu.

vrtec otroci turnišče novi-prostori