vestnik

V upravi Leka odslej tudi dolgoletni lendavski direktor

R.Š., 2. 7. 2023
Lek d.d.
V spremenjeni upravi Leka bo tudi Simon Rečnik (tretji od leve proti desni), direktor Trdnih izdelkov Lendava.
Aktualno

Nadzorni svet Leka je na seji konec junija potrdil spremembe v članstvu uprave družbe.

Kot so sporočili iz farmacevtskega giganta, je na predlog Roberta Ljolja, predsednika uprave Leka d.d. in predsednika Sandoza Slovenija, nadzorni svet sprejel spremembe v upravi, ki so povezane z nameravano oddelitvijo Leka, člana skupine Sandoz, od Novartisa. Upravo farmacevtske družbe Lek bodo tako od 4. julija do 1. septembra 2024 sestavljali: Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka, Andreja Bucik Primožič, direktorica Financ, Eva Podgoršek, direktorica Pravnih zadev, Paulina Pazio, direktorica Kadrov, Matjaž Tršek, direktor Razvojnega centra Slovenije, Simon Rečnik, direktor Trdnih izdelkov Lendava, Gregor Makuc, direktor Korporativnih zadev, in Marjan Novak, delavski direktor. Dosedanjim članom uprave, Urošu Urlebu, Raulu Intriago Lombeidi in Kseniji Butenko Černe, bo mandat prenehal 3. julija.


Novopečeni član Lekove uprave za področje tehničnih dejavnosti bo tako Rečnik, ki je že desetletje na čelu Trdnih izdelkov Lendava. Vodil jih je od zagona enote do največje proizvodne lokacije za pakiranje trdnih izdelkov z najbolj obširnim portfeljem zdravil v Novartisu, predlani pa se je o poslovanju lendavske enote pogovarjal tudi za naš medij.


Z oddelitvijo Sandoza v ločeno samostojno podjetje, kar naj bi se zaključilo še letos, je povezana tudi 400-milijonska investicija za proizvodnjo podobnih bioloških zdravil v Lendavi. Po navedbah Leka gre za največjo posamezno naložbo v Lekovi zgodovini in za eno izmed največjih tujih neposrednih naložb v zgodovini Slovenije. Predstavniki Leka in Sandoza so sicer trenutno tudi v pogovorih s sindikatom zaradi nameravanega zaprtja proizvodnje antibiotikov na Prevaljah, kjer si kruh služi okoli 220 zaposlenih. V proizvodni enoti in v pakirnici na Lekovi lokaciji v Lendavi je trenutno zaposlenih čez 700 oseb, z gradnjo nove tovarne pa naj bi ustvarili še 300 novih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo.

lek uprava sandoz simon-rečnik