vestnik

Anton Slana se poslavlja od županskega stolčka v Svetem Juriju ob Ščavnici, v Veržeju slavil Drago Legen

Maja Hajdinjak, 4. 12. 2022
Osebni arhiv
Tako je danes oddal svoj glas Andrej Vrzel.
Aktualno

V Svetem Juriju le 21 glasov razlike med kandidatoma, v Veržeju višja udeležba kot v prvem krogu

V Svetem Juriju ob Ščavnici sta se v drugem krogu pomerila Anton Slana in Andrej Vrzel. Vrzel je s 50,71 % premagal dosedanjega župana, ki ga je podprlo 49,29 % volivcev. Udeležba je bila v tej občini nekoliko nižja kot v prvem krogu, in sicer 63,59 % (v prvem krogu 68,23 %).
"Pričakoval sem, da bo šlo na tesno. Zdaj se začne pravo delo. Najprej bomo pregledali proračun in se nato lotili gradnje vrtca, za katerega že imamo zagotovljena državna sredstva," je v svoji prvi izjavi povedal Andrej Vrzel, ki je zadovoljen tudi z volilno udeležbo.
»Že po prvem krogu je kazalo, da bo šlo na tesno. Pričakoval sem sicer, da bodo ljudje znali ceniti dosedanje delo, ampak tako so se pač odločili. Menim, da je volitve odločilo volišče Selišči, od koder je protikandidat in kjer je on dobil okrog 100 glasov, jaz le 12," pa je povedal sedaj že nekdanji župan Anton Slana.

andrej-vrzel, obcina-sveti-jurij-ob-scavnici
Vanesa Jaušovec
Andrej Vrzel

V Veržeju sta se v drugem krogu pomerila Rastko Škrjanec in Drago Legen. Slednji je prepričal 53,75 % volivcev, Škrjanec, ki je v prvem krogu slavil, pa 46,25 % volivcev. Udeležba je bila višja kot v prvem krogu, svoj glas je oddalo 73,56 % volilnih upravičencev (v prvem krogu 72,45 %). "Očitno je volivce k tolikšni udeležbi spodbudila kampanja, ki se je odvijala v tem krogu. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem, ki so mi namenili svoj glas. Kot kaže, so ljudje prepoznali, da imam res konkreten program, še posebej zdaj, ko sva svoja programa združila z gospodom Borutom Kapunom (kandidat, ki je izpadel v prvem krogu, op. p.), ki me je v tem krogu podprl, ker je prepoznal vrednote, ki jih zagovarjam. Njegova podpora je bila prav gotovo tudi ključna za takšen izid," je v prvi izjavi povedal Legen in dodal, da se bo najprej posvetil pregledu obstoječih projektov in potem začel z iskanjem finančnih virov. Obenem si želi v odločanje o projektih v občini vključiti javnost. 
lokalne-volitve sveti-jurij-ob-ščavnici veržej rastko-škrjanec drago-legen anton-slana andrej-vrzel