vestnik

V Veržeju na tesno, v Svetem Juriju ob Ščavnici nekaj več razlike med kandidatoma za drugi krog

Maja Hajdinjak, 21. 11. 2022
Osebni arhiv
Andrej Vrzel se bo v drugem krogu pomeril z dosedanjim županom Antonom Slano.
Aktualno

Med Rastkom Škrjancem in Dragom Legenom je bilo zgolj 39 glasov razlike

V Občini Sveti Jurij ob Ščavnici se bosta v drugem krogu pomerila dosedanji župan Anton Slana in Andrej Vrzel, ki je v prvem krogu prepričal 42,17 % tistih, ki so oddali svoj glas, medtem ko so Slani namenili 31,11 % glasov. Tretjeuvrščeni Janez Kosi je prepričal 26,71 % volivcev. »Pričakoval sem, da bo izid dober, da pa bom v prvem krogu na prvem mestu – sem in nisem pričakoval. Bitko smo torej dobili, vojno pa še bomo,« je bil prvi odziv Andreja Vrzela. V naslednjem krogu računa na volivce tretjega kandidata. V kolikor bo postal župan, bo njegova prva naloga ugotoviti, v kakšnem stanju je občina, kakšno je finančno stanje. »Nameravamo narediti revizijo za zadnja štiri leta, da vidimo, kje smo, da lahko začnemo z delom naprej,« je še povedal. 
Anton Slana je medtem pričakoval, da bodo kandidati izenačeni in da bo drugi krog, računal pa je na nekaj več glasov. »Ampak ni konec, dokler ni konec,« je bil jasen in dodal, da bo s kampanjo nadaljeval ter s svojim programom skušal nagovoriti še kakšnega volivca.  

9a48164473351f6aff7be310bfdc2d77
Marina Vrbnjak
Anton Slana

Tudi v Občini Veržej bo drugi krog, pomerila se bosta Rastko Škrjanec in Drago Legen. Med kandidatoma je bilo sicer zgolj 39 glasov razlike, Škrjanca je podprlo 42,05 % udeležencev volitev, Legena pa 37,35 %. Na tretjem mestu je bil Borut Kapun z 20,60 % glasov. »Rezultat ocenjujem kot zelo ugoden in upam na najboljše v drugem krogu. V kampanji pred drugim krogom bomo skušali najti skupni jezik z volivci kandidata, ki se mu ni uspelo uvrstiti v drugi krog,« je izid volitev komentiral Rastko Škrjanec, ki je zadovoljen tudi z udeležbo na volitvah. V kolikor bo postal župan, bo najprej pregledal dosedanje poslovanje občine, pravi, funkcijo pa bo opravljal neprofesionalno.

lokalne-volitve-2022, volitve, veržej
Vanesa Jaušovec
Rastko Škrjanec (levo) se bo pomeril z Dragom Legenom v drugem krogu.

Drago Legen, ki je bil do sedaj podžupan občine, je povedal, da je izid takšen, kot je, in ga je treba spoštovati. »Bomo pa poskušali še dodelati program in se potrudili nagovoriti tiste volivce, ki se v tem krogu niso odločili za moj program.« Z volilno udeležbo je zadovoljen in pravi, da je k temu verjetno prispevalo dejstvo, da so bili trije kandidati in da so imeli veliko kandidatov za občinski svet, zato je verjetno tudi vsak od teh kandidatov nagovoril svoje volivce, da so šli oddat svoj glas. »Moj program je zelo konkreten, tako da se bom v primeru zvolitve takoj lotil nadaljevanja projektov, ki so v teku, in tistih, ki so v nastajanju. Kot dosedanji podžupan poznam te projekte, navsezadnje sem se odločil zato tudi kandidirati za župana, da bi nadaljeval delo v projektih,« je še dodal Legen, ki bo funkcijo prav tako opravljal neprofesionalno.

lokalne-volitve sveti-jurij-ob-ščavnici veržej