vestnik

(FOTO) V Vrtcu Manka Golarja pripravili likovno kolonijo

M. Ha., 6. 10. 2023
Arhiv Vrtca Manka Golarja
Likovna kolonija v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona
Aktualno

V petih likovnih delavnicah so spoznavali različne likovne tehnike

V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona so se v sklopu tedna otroka odločili organizirati likovno kolonijo, ki je v torek potekala pod naslovom "Zakaji in zatoji radovednosti", kot je tudi naslov letošnjega tedna otroka. Za organizacijo likovne kolonije sta poskrbeli vzgojiteljici Erika Bračko in Ksenja Karlo. 
K sodelovanju so povabili lokalno Likovno društvo Gornja Radgona, Javni zavod knjižnico Gornja Radgona, sodelavko, ki izvaja jogo, in druge posamezne ustvarjalce. K sodelovanju so povabili tudi otroke ter mentorje iz sosednjih vrtcev Apače, Negova, Sv. Jurij ob Ščavnici in Radenci in prvošolce iz OŠ Gornja Radgona. Dogajanje v parku so spremljali tudi stanovalci in zaposleni iz doma starejših občanov.

vrtec-manka-golarja-gornja-radgona, likovna-kolonija, teden-otroka-2023
Arhiv Vrtca Manka Golarja
Likovna kolonija v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona

Likovno kolonijo so izvedli v mestnem parku, kjer so otroci v kotičkih pod drevesi brali in izvajali jogo, sicer pa so zanje pripravili pet likovnih delavnic. Sara Cetl se na doktorskem študiju naprej izobražuje na področju likovno nadarjenih učencev in je otrokom pripravila delavnico modeliranja gline. Na likovni koloniji so z otroki poustvarjali delo britanskega kiparja Antonyja Gormleya Field. Daniela Šedivy, predmetna učiteljica likovnega pouka na OŠ Gornja Radgona, je z otroki ustvarjala jesensko preprogo na precej inovativen in ustvarjalen način. Otroci so na podlago lepili pisane čajne vrečke, ki pa so nosile tudi veliko širši pomen – ilustracije sadja/zelišč, vonj ... Izvajalka je ustvarjalno delavnico dobro povezala z letnim časom in skozi proces otrokom postavljala veliko »zakajev«. Nina Jelenc je za otroke pripravila delavnico risanja portretov z voščenkami, Karmen De Corti iz Likovnega društva Gornja Radgona pa jim je predstavila likovno tehniko monotipija, ki je preprosta grafična tehnika ploskega tiska in pomeni en odtis. Darja Vajngerl, vzgojiteljica v vrtcu, je pripravila delavnico slikanja z vodenimi barvami na način mešanja barv. Nastale izdelke  so razstavili v prostorih Doma starejših občanov Gornja Radgona in v Javnem zavodu knjižnica Gornja Radgona. 

vrtec-manka-golarja-gornja-radgona, likovna-kolonija, teden-otroka-2023
Arhiv Vrtca Manka Golarja
Likovna kolonija v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona

vrtec-manka-golarja gornja-radgona