vestnik

V zdravstvenih domovih v regiji se je že začelo cepljenje proti gripi. Kakšni so termini?

Vestnik.si, 17. 10. 2024
Vestnik.si
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Tudi v pomurskih zdravstvenih domovih poteka cepljenje proti sezonski gripi, ki je brezplačno za osebe z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem.

V Zdravstvenem domu (ZD) Murska Sobota so s cepljenjem v ambulanti za cepljenje, ki se nahaja v stavbi splošnih ambulant ZD, pričeli konec preteklega tedna. Kot sporočajo, se na cepljenje v omenjeni ambulanti ni treba predhodno naročiti, morate pa to storiti, če se želite cepiti v zunanjih ambulantah in zdravstvenih postajah. 

"Najučinkoviteje se pred gripo zavarujemo z vsakoletnim cepljenjem, zato je cepljenje priporočljivo za vse, ki željo sebe in svoje bližnje zaščititi pred boleznijo. Cepljenje je še zlasti priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe, stare 65 let in več, majhne otroke (od 6 mesecev do drugega leta starosti), nosečnice ter za osebe z izjemno povečano telesno težo," so navedli. 

Tudi v ZD Lendava cepljenje že izvajajo, preostali termin je še 23. oktober med 14. uro in 16.30 v pritličju doma. Na cepljenje se ni treba naročiti, morate pa prinesti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in cepilno knjižico, če jo imate. 

cepljenje, otroci, covid-19, cepivo, pediatrična-ambulanta, čakalnica, pfeizer, kartoteke, zdravnica
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.

V ZD Ljutomer so s cepljenjem pričeli v sredo, mogoče bo še 23., 29. in 30. oktobra. Prva dva termina se boste lahko cepili med 13. in 16. uro, preostala dva pa med 8. in 14. uro. Kot so zapisali, so vzpostavili cepilni center, informacijo, v kateri ambulanti poteka cepljenje, pa dobite pri informatorju. Dodali so še, da se lahko cepijo pacienti, ki imajo izbranega osebnega zdravnika v ZD Ljutomer, dodatne termine pa bodo razpisali glede na povpraševanje. 



V radgonskem ZD cepljenje proti sezonski gripi poteka pri izbranem osebnem zdravniku vsak dan v ordinacijskem času ambulante, po predhodnem naročilu. 

gripa cepljenje pomurje zdravstveni-domovi