vestnik

Učenci OŠ Tišina zmagovalci vseslovenskega razpisa Varno na kolesu

T. L., 3. 6. 2020
Program Varno na kolesu
Prvo nagrado so osvojili učenci OŠ Tišina.
Aktualno

Kljub epidemiji, ki je organizatorjem nekoliko prekrižala načrte, so šole uspešno zaključile dejavnosti. Najbolje se je odrezala OŠ Tišina.

Vseslovenski razpis Varno na kolesu že osmo leto opozarja najmlajše udeležence v prometu na potrebno prometno znanje, jih spodbuja k varni in samostojni vključitvi v promet ter uporabi kolesa iz vidika trajnostne mobilnosti. Letos je v njem sodelovalo 10 tisoč otrok iz več kot 120 slovenskih šol.

varno-na-kolesu
Program Varno na kolesu
Prvo nagrado so osvojili učenci OŠ Tišina.

Letošnji razpis je prinesel tudi nekaj novosti, saj so se poleg učencev, ki se pripravljajo na kolesarske izpite, opravljanju zanimivih kolesarskih nalog pridružili osnovnošolci vseh devetih razredov. V sklopu razpisanih nalog so učenci opazovali promet in prometno infrastrukturo v svojem kraju, spoznavali pozitivne vplive kolesarjenja in pravilno opremljeno kolo ter opozarjali na najpogostejše kolesarske prekrške.

Glavno nagrado v sklopu razpisa je osvojila OŠ Tišina, ki je prejela donacijo v višini 1000 evrov in kolesarske čelade za vse učence. Druga je bila OŠ Bršljin, ki je prejela donacijo v višini 800 evrov in kolesarske čelade za vse učence in tretja OŠ Jurija Vege Moravce, ki je prejela nagrado v višini 500 evrov in prav tako kolesarske čelade za vse učence.

Kot je v sporočilu za javnost izpostavila vodja projekta Tanja Medved, so se vse šole v aktualnih razmerah odlično odrezale. »In še enkrat dokazale, da lahko o tako pomembni tematiki, kot je varnost v prometu, ozaveščamo tudi na kreativen način, ki je otrokom blizu. Prav v preteklih mesecih smo spoznali, kako pomembno je, da pri ozaveščanju o varnosti stopimo skupaj in vsi s svojimi dejanji pripomoremo k dosegu skupnega cilja. S programom Varno na kolesu želimo pri najmlajših ozavestiti prav te vrednote in glede na navdušenje, ki ga vsako leto izkazujejo pri opravljanju nalog, smo na dobri poti,« še piše.

varno-na-kolesu oš-tišina razpis promet