vestnik

Vas zanima, če ste preboleli koronavirus? Danes so pričeli s samoplačniškimi testi

Vestnik, STA, 20. 5. 2020
Niko Časar
Koronavirus.
Aktualno

Na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana bodo jutri pričeli izvajati samoplačniško testiranje na okužbo s koronavirusom. Izvajajo pa ga že v Celju.

Na testiranje, ki stane 93 evrov, se je treba prijaviti preko spleta, pravijo v UKC Ljubljana, več podrobnosti in napotkov pa bodo predstavili danes. 

Testiranje izvajajo tudi v Splošni bolnišnici Celje, kjer se na samoplačniški odvzem brisa lahko zainteresirani naročijo vsak dan med 8. in 16. uro na telefonski številki 070 457 664. Kot opozarjajo, se je treba naročiti vsaj 36 ur pred predvidenim terminom za izdajo izvida. Cena samoplačniškega testiranja v Celju je 94 evrov. Izvid bodo prejeli v 24 urah od odvzema brisa.

test
Profimedia
Fotografija je simbolična.

Posamezniki, naročeni na samoplačniški odvzem brisa, morajo pred prihodom na odvzem brisa opraviti plačilo storitve. S potrdilom o plačilu samoplačniške storitve posamezniki ob naročenem terminu pridejo pred modri zabojnik za testiranje številka 2, ki je postavljen pred Urgentnim centrom Celje, kjer bodo opravili odvzem brisa. Brez potrdila o plačilu storitve ne bodo opravili. V primeru, da bolnik pred prihodom ne bo opravil plačila storitve, bo storitev lahko plačal na blagajni v glavni avli poliklinike v času delovanja blagajne, in sicer od ponedeljka do petka med 7. in 11. uro in med 11.30 in 15. uro, vendar pa bo moral pred vstopom v bolnišnico izpolniti vprašalnik in opraviti epidemiološko triažo.

Vse zato pozivajo, da plačilo izvedejo pred prihodom na odvzem in na drugih, za opravljanje teh storitev, primernejših mestih, so pojasnili v bolnišnici.

koronavirus samoplačniški-test infekcijska-klinika