vestnik

Včeraj sta se srečala Balažek in Magyar  

Majda Horvat, 6. 12. 2018
Aleš Cipot
Anton Balažek je seznanil novo izvoljenega župana in predstavnike občinske uprave, da je naročil uradno revizijo poslovanja  občine. 
Aktualno

Balažek naročil revizijo. Magyar jo načeloma sprejema, a ne glede na to, kaj bo revizor pregledoval, bo skrben pregled opravil tudi sam. 

Janez Magyar, novoizvoljeni lendavski župan, se je odzval povabilo dosedanjega župana Antona Balažeka na srečanje, ki je bilo včeraj v prostorih občinske uprave. Pogovora so se udeležili tudi predsednik občinskega nadzornega odbora Aleksander Varga in tajnik občine Matej Furlan. Pogovor je stekel o opravljanju tekočih poslov do uradne potrditve mandata novega župana, ki bo predvidoma 14. decembra, Balažek pa je zbrane seznanil še s tem, da je naročil uradno revizijo poslovanja občine v letu 2018. Kot poroča občinska spletna stran se je Balažek za to odločil z namenom, da se predaja poslov opravi strokovno, strokovni revizorji pa da bodo potrdili, da je bilo poslovanje korektno in pojasnili morebitna odprta vprašanja. Dosedanji župan je sogovornike tudi pozval, da sodelujejo z revizorjem


Magyar je povedal, da reviziji načeloma ne nasprotuje, saj gre za pozitivno zadevo, prav tako ne bo presojal razlogov, zakaj se je Balažek odločil zanjo prav zdaj, saj ta sovpada s predajo poslov, kar ju še čaka v naslednjih dneh. Sam tudi ne ve, katera vsa področja naj bi revizija zajemala. "Ne glede na revizijo pa vem, katera področja bom sam najprej podrobneje pregledal," je izjavil Magyar. Dejal je tudi, da je bila na srečanju zanj presenečenje tudi informacija, da za prihodnje leto še ni proračunskih podlag.

Leon Novak
Janez Magyar pravi, da mu ni znano, kaj bo revizor pregledoval, a ne glede na to bo skrben pregled predvsem nekaterih področij opravil tudi sam. 
Anton Balažek Janez Magyar