vestnik

Tudi v apaški občini več za šolske prevoze

M. Ha., 8. 9. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Občinski svet Občine Apače se je nedavno sestal na izredni seji. Osrednja točka je bila obravnava odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o proračunu občine za letos, pri čemer gre za drugi rebalans proračuna.

Kot je na seji povedal župan Andrej Steyer, gre zgolj za eno spremembo v proračunu, povečanje stroškov za šolske prevoze.

Zaradi spreminjanja cen javnih prevozov so zaznali, da bo letos za šolske prevoze glede na proračun manjkalo približno 20.000 evrov. Predlagano je bilo, da se ta denar prerazporedi s postavke za konservatorski načrt za Meinlov dvorec v Črncih.

Kot je pojasnil Steyer, konservatorskega načrta v tem letu tako ali tako ne bo mogoče izvesti v celoti, poleg tega so skupaj z Dušanom Ščapom sprožili postopek, da se omenjeni dvorec v Črncih razglasi za spomenik državnega pomena. V luči tega bodo postopki v zvezi s pridobivanjem konservatorskega načrta stekli po drugačni poti. Predlagano prerazporeditev sredstev so svetniki soglasno sprejeli.

Obravnavali so še vlogo Osnovne šole Apače - Vrtca Apače za soglasje k povečanju števila otrok v oddelku oz. za povečanje normativa. Zavod je poslal vlogo za povečanje normativa v dveh vrtčevskih skupinah, v homogeni skupini od 1 do 3 let in v homogeni skupini od 2 do 3 let na lokaciji vrtca v Apačah, za dva otroka. Tudi ta sklep je bil soglasno sprejet.

avtobus prevoz občina-apače