vestnik

Veliko zanimanje za postopke oživljanja

Vestnik.si, 10. 10. 2023
Center za krepitev zdravja Gornja Radgona
Sejem zdravja.
Aktualno

Zdravstveni dom Gornja Radgona je minulo soboto izvedel Sejem zdravja. Prireditev je privabila veliko število ljudi.

Najbolj obiskana je bila delavnica temeljnih postopkov oživljanja in uporabe zunanjega defibrilatorja AED, obiskovalci pa so se lahko preizkusili tudi v postopkih prve pomoči pri zaustavljanju krvavitve, epileptičnega napada, opekline in drugih nujnih stanj. Ob nasvetih za zdrav slog življenja so lahko preverili še svojo telesno zmogljivost, si izmerili krvni tlak, se naučili pravilnega pregledovanja dojk in ščetkanja zob ter ustne higiene. Ta zadnja delavnica je bila najbolj zanimiva za otroke, saj so jim ustno higieno predstavili skozi pravljico.

sejem-zdravja, zd-gornja-radgona
Center za krepitev zdravja Gornja Radgona
Sejem zdravja.

Obiskovalci so si lahko ogledali tudi reševalno vozilo, ponudili pa so jim tudi možnost celjenja tako za sezonsko gripo kot za koronavirus. Ta dan se je cepilo več kot 130 ljudi.

sejem-zdravja, zd-gornja-radgona
Center za krepitev zdravja Gornja Radgona
Sejem zdravja.

Prireditev Sejem zdravja je izvedlo približno dvajset zdravstvenih delavcev gornjeradgonskega zdravstvenega doma, ki so bili z odzivom zelo zadovoljni. Zato že razmišljajo, da bi dogodek postal tradicionalen, pripravljali pa bi ga v jeseni, pove Marija Zrim, pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege.

zd-gornja-radgona sejem-zdravja delavnice