vestnik

Verski voditelji krščanskih cerkva pozivajo k cepljenju

Vestnik.si, 20. 12. 2021
Jure Zauneker
Čeprav spoštujemo voljo vsakega posameznika in njegove svoboščine, pa nas na drugi strani solidarnost do družbe in najranljivejših skupin zavezuje, da storimo vse, kar je v naši moči, da ustavimo pandemijo.
Aktualno

Svet kraščanskih cerkva v Sloveniji je poslal skupno izjavo o cepljenju. Besedilo objavljamo v celoti.

"Svet krščanskih cerkva v Sloveniji, z zaskrbljenostjo spremlja visoko rast števila okuženih in obolelih v Sloveniji in v ostalih delih Evrope in sveta. Ranljivost življenja, pa tudi družbe, v teh dneh občutimo na še posebej boleč način. Zavedanje o minljivosti človeškega življenja je postalo del našega vsakdana. Bolnišnice so polne preko razpoložljivih zmogljivosti, zdravstveno osebje je na robu svojih moči. Kot kristjani imamo od Boga dano odgovornost in zapoved, da smo solidarni drug z drugim in da ljubimo sočloveka. Da se ne bi zrušil zdravstveni sistem, Svet krščanskih cerkva poziva vse vernike in ljudi dobre volje, da upoštevajo navodila zdravstvene stroke, še posebej pa, da se cepijo in tako pomagajo ustaviti širjenje virusa in vzpostaviti normalne razmere v zdravstvenem sistemu in družbi.

Podpisane članice Sveta krščanskih cerkva v Sloveniji opozarjajo na načela človekoljubja in krščanske ljubezni do bližnjega, ki nas jih uči evangelij. Čeprav spoštujemo voljo vsakega posameznika in njegove svoboščine, pa nas na drugi strani solidarnost do družbe in najranljivejših skupin zavezuje, da storimo vse, kar je v naši moči, da ustavimo pandemijo.
Spodaj podpisane članice Sveta krščanskih cerkva skupaj z zdravstveno stroko in medicinskim osebjem v bolnišnicah pozivamo in spodbujamo vse verujoče in neverujoče: CEPIMO SE!"

svet-krščanskih-cerkva grabar zore novak