vestnik

Veste kje igrajo "El zasiko" derbi? 

I.B., 26. 4. 2018
Jure Zauneker
Komu bo pripadel današnji derbi? 
Aktualno

V Gederovcih se bo zvečer igral, po besedah organizatorjev, največji malonogometni derbi daleč naokrog. Tako imenovani "el zasiko" derbi med domačim Klubom malega nogometa Mister Baby in Klubom malega nogometa Krajna.   

Nogometna tekma nosi tako ime, ker je na tekmah malega nogometa tradicija, da se gledalcem in igralcem po dvoboju ponudi prigrizek. In kot lahko sodite po imenu, gre za kruh, namazan z zaseko ali po prekmursko z "zasiko". Kot so povedali gostitelji, se je kombinacije imena domislil eden izmed akterjev derbija, ki je povezal zaseko in španski nogometni derbi med Real Madridom in Barcelono - El Clasico.


bada3d5057bbb0ec90b90fa8e29af63f
Arhiv Kmn Mister Baby
KMN Mister Baby so še vedno aktualni prvaki.

Bo pa to zaostala tekma 4. kroga Ravenske lige malega nogometa, ki bi morala biti odigrana 7. aprila. KMN Krajna je trenutno vodilna na lestvici in ima 40 točk, KMN Mister Baby pa je 3. s 34 točkami. Gostje bi z zmago povečali prednost pred drugouvrščenimi Borejci, ki imajo sedaj dve točki zaostanka, domačini pa bi se priključili borbi za ubranitev lanskega naslova. To bo že 34. prvenstveni derbi, prvi pa je bil odigran 4. novembra 2001.

mali nogomet el zasiko derbi gederovci
Kaj zdaj berejo drugi