vestnik

Vestnik v nabiralnikih in na trgovskih policah že danes. Kaj prinaša?

Vestnik.si, 7. 2. 2024
vestnik.si
Vestnik 7. 2. 2024.
Aktualno

Vestnik je zaradi slovenskega kulturnega praznika izšel dan prej. Preverite, o čem vse pišemo.

V naslovni temi pišemo o tem, kaj vse je za sabo prinesel stečaj družbe Geoenergo. Kdo bo prevzel skrb za pridobivanje plina oziroma za varnost delujočih in nedelujočih plinskih vrtin. Stečaj družbe procesa pridobivanja plina ne more ustaviti čez noč, saj to ni tovarna, ki jo ob stečaju lahko zapreš in na vrata obesiš ključavnico. Namigi pa kažejo, da se je na območju petišovskega plinskega polja pojavil interes tujih vlagateljev za nakup kmetijskih zemljišč. 

V radenski občini bodo zaradi bliskovitega odstopa svetnika nove volitve. Prebrali boste lahko, zakaj je Jožef Šmelc odstopil, pa tudi, da so nove volitve priložnost za Romana Leljaka, da se še okrepi. 



Objavljamo intervju z direktorjem Centra judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor Borisom Hajdinjakom. Pravi, da je na področju poznavanja judovskih tematik in holokavsta v Sloveniji viden napredek, naraščanje nestrpnosti, tudi zaradi konflikta na Bližnjem vzhodu, pa je posledica nepoznavanja razmer in zgodovine. 

Ob kulturnem prazniku smo zbrali kulturne nagrajence v pomurskih občinah, pišemo o poteku zdravniške stavke v regiji, pa tudi o tem, da je bilo v rednem inšpekcijskem nadzoru na tišinski osnovni šoli zaznano neustrezno ukrepanje v primerih medvrstniškega nasilja. 

Z Vestnikom je izšla tudi priloga Stop. 

Vestnik nova-številka 8.-februar