vestnik

Veterani so zakladnica izkušenj in solidarnosti

J. Ž., 25. 1. 2019
Jože Žerdin
Srečanje gasilskih veteranov na Gornji Bistrici.
Aktualno

Komisija za gasilske veterane pri Gasilski zvezi (GZ) Črenšovci in Gasilsko društvo Gornja Bistrica sta pripravili srečanje gasilskih veteranov, starejših od 55 let. 

To je bilo deseto srečanje gasilskih veteranov v GZ Črenšovci, udeležilo se ga je 85 veteranov. Poleg domače zveze še gasilci iz beltinske, turniške in velikopolanske zveze. Namen srečanj je obujanje spominov na pretekla leta.So pa gasilski veterani zelo aktivni in delujejo znotraj gasilske veteranske desetine, ki po svojih močeh pomaga mlajšim gasilcem v prostovoljnih gasilskih društvih. Kajti sobogata zakladnica znanja, izkušenj, solidarnosti, vztrajnosti in trdne volje do tega dela.



Zbrane gasilske veterane je pozdravil predsednik komisije za gasilske veterane pri Gasilski zvezi Črenšovci Boris Kreslin, ki je dejal, da je ponosen na veterane, ki so se udeleževali tudi čistilnih akcij in strokovnih ekskurzij. Mednje so prišli tudi nova županja občine Črenšovci Vera Markoja, regijski gasilski poveljnik in član Upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije Dušan Utroša in predsednik komisije za gasilske veterane pri gasilskem regijskem svetu za Pomurje Franc Šinko.

0834560d47f202c5963fea402e4028e7
Jože Žerdin
Srečanje gasilskih veteranov na Gornji Bistrici.


Ob tej priložnosti sta zbranim gasilcem v sliki in besedi operativne aktivnosti in program dela za letošnje leto predstavila predsednik Gasilske zveze Matej Dervarič in poveljnik GZ Črenšovci Miroslav Vuk. Tudi v letošnjem letu jih čaka obsežen program dela. Gasilski veterani po so še posebej ponosni na stare gasilne brizgalne, ki so ohranjene v vseh društvih in se z njimi na vajah in tekmovanjih še vedno dela.

9e31b268501ac7169f0f369030d3229b
Jože Žerdin
Srečanje gasilskih veteranov na Gornji Bistrici.

Jože Žerdin
Srečanje gasilskih veteranov na Gornji Bistrici. 
srečanje gasilskih veteranov gornja bistrica