vestnik

(VIDEO) Bo Bagorošev šov z motorjem na vrhu sveta dovolj za Guinnessovo knjigo rekordov? 

A. G., 5. 4. 2018
Head Lens
Rok Bagoroš na Himalaji. 
Aktualno

Ekstremni motorist se je z motorjem povzpel na Himalajo in uprizoril najvišji šov z motorjem na svetu. 

Rok Bagoroš, stunt voznik svetovnega kova, ki že desetletje množice navdušuje z vragolijami, se je podal na vrh sveta.Po zgodovinskem nastopu pred 5000 glavo množico v Nepalu se je povzpel v osrčje Himalaje, da, kot so sporočili iz njegove ekipe, uresniči svoje sanje.

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/0BQFHaBarfM&t=29s##


Podali so se namreč na najvišje ležečo asfaltirano pot, ki so jo lahko dosegli v enem dnevu. Po težaškem dnevu potovanja so dosegli predel Mustang Muktinath, ki je obkrožen z najvišjimi vrhovi sveta in se tam pripravili na najbolj zahteven šov v Rokovem življenju do sedaj.

20 minut šova na 3664 metrih

Pri 3664 metrih nadmorske višine je zrak izredno redek, zato je potrebna aklimatizacija, ki v idealnem primeru traja nekaj dni. Prav tako motor deluje s 30% manjšo zmogljivostjo, kar oteži izvajanje že tako zahtevnih trikov, pojasnjujejo v njegovi ekipi. Bagoroš pa pravi:“Postati lastnik svetovnega rekorda je bila moja želja že odkar sem zavohal bencin. Po napornih 17 urah potovanja skozi Himalajo smo prispeli do točke, kjer naj bi poskusil uprizoriti najvišji šov z motorjem na svetu. 20 minut, brez pavze, gas do konca in ne boste verjeli – uspelo nam je! Sedaj samo še nestrpno čakamo na potrditev komiteja Guinnessovih rekordov, kar lahko traja nekaj tednov."

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/XJ05B3qzqWo##

rok bagoroš stunt voznik Guinnessova knjiga rekordov ekstremni motorist